PEC-jonkies op podium bij de senioren

| 06-06-2010

De Zwolse souplesse-loopsters Mylena Floor en Martha Tiel Groenestege van PEC 1910 zijn bij de 24ste Speeltuinloop in Hollandscheveld respectievelijk tweede en derde geworden. Een prachtige prestatie, want de 12-jarige meiden deden mee bij de seniorenloop over vijf kilometer.

De trainer van de meiden, Paul Floor, had van te voren de organisatie nog gebeld met de vraag of 12-jarige talenten op de vijf kilometer mochten uitkomen. De organisatie vond het geen probleem, maar vroeg zich wel af of ze dat wel aan konden. Dat bleek dus weldegelijk het geval. Eensgezind kwamen de jonkies als tweede en derde in het seniorenveld over de finish, met een geweldige pr-tijd van 20 minuten en 34 seconden.

Paul finishte zelf een halve minuut achter zijn pupillen. Maar hij is peilsnel op de weg terug na hardnekkig blessureleed. In datzelfde Hollandscheveld liep BB-loper Juda Vecht de tien kilometer in 40.54. Na een grieperige week zat er niet meer in. Een goede loop in de aanloop naar de halve marathon van Zwolle was het echter wel.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Mylena Floor, Martha Tiel Groenestege, Juda Vecht, Paul Floor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws