PEC hoopvol: ‘Vol voor de overwinning’

| 09-09-2016

De interlandweek kwam voor PEC Zwolle als geroepen. De Zwollenaren beleefden een moeizame competitiestart en konden daardoor de competitieloze periode prima gebruiken. Er werd flink getraind, er werd geoefend tegen FC Volendam, om zo klaar te zijn voor het thuisduel van zaterdag met FC Utrecht (18.30 uur). “Wij gaan vol voor een overwinning. Het wordt tijd ook”, zegt routinier Dirk Marcellis.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor een ploeg in moeilijkheden is het soms een mooi middel: het befaamde groepsgesprek. Bij PEC Zwolle zijn ze daar echter niet zo van. De periode zonder wedstrijd werd niet gebruikt om elkaar eens goed in de ogen te kijken, het was meer ‘niet lullen maar poetsen’. De Zwolse selectie trainde hard en won een oefenwedstrijd van FC Volendam (2-0). Tussendoor kreeg de ploeg ook nog twee versterkingen over de vloer. Nicolai Brock-Madsen is spits van beroep en kwam over van Birmingham City. Vrijdag stond ook Danny Holla plots op het veld. Hij tekende voor één jaar en maakt zaterdag al deel uit van de wedstrijdselectie. “Ik ken hem van de jeugd bij Oranje. Hij is een prima vervanger voor Rick Dekker, die we de rest van het seizoen kwijt zijn. Holla is zeker welkom”, aldus Marcellis.

De 28-jarige verdediger kampt nog allerminst met paniek. Hij weet wel dat de huidige situatie zo snel mogelijk omgekeerd moet worden. “Ik heb nog steeds het idee dat wij een goede selectie hebben. Het wordt alleen wel zaak om die eerste overwinning te pakken, want anders komt er steeds meer druk. De media duiken erop en dat is ook logisch, maar lekker is dat niet.” PEC trainde vrijdag wederom besloten, om zo de tegenstander een beetje in het ongewisse te laten. Want er gaan weer dingen veranderen. Kleine dingen, maar toch. “Utrecht speelt een ongebruikelijk systeem, een beetje 5-3-2 en 3-5-2. Zij staan anders op het veld en dat vergt tactisch iets anders. Wij zijn er in ieder geval klaar voor nu”, roept Marcellis, die daarmee, net als de rest van de ploeg, buiten het veld knap veel vertrouwen blijft uitstralen. Nu ook nog binnen het veld.

Afwezigen: Stef Nijland, Rick Dekker, Max de Boom, Mustafa Saymak en Django Warmerdam (blessures).

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Dirk Marcellis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws