PEC goed van start in clubcompetitie

| 10-05-2011

De vrouwen- en mannenploeg van PEC 1910 hebben afgelopen weekend goed gepresteerd tijdens de eerste wedstrijd van de clubcompetitie in de eerste divisie. De vrouwen pakten op liefst drie onderdelen de winst en behaalden drie podiumplaatsen. De mannenploeg strijdt tegen degradatie en sprokkelde ondanks een waslijst aan afwezigen aardig wat punten.

De clubcompetitie bij atletiek bestaat uit drie wedstrijden. Iedere deelnemer krijgt per onderdeel punten op basis van zijn of haar klassering. Deze punten worden per team opgeteld, waarna er een eindstand wordt opgemaakt. Iedere atleet mag aan twee onderdelen plus een estafette meedoen. Na de drie wedstrijden is er een promotie- en degradatiewedstrijd. Bij de vrouwen van PEC zorgden Lieke Bakker (op de onderdelen verspringen en 200 meter) en Stephanie Beuling (op de 400 meter) voor de zeges. Brons was er voor Maureen Rots, Annelies Fortuin en Femke Hollander. Ondanks de afwezigheid van de vrouwenploeg op twee onderdelen eindigde PEC als vijfde in de eerste wedstrijd.

Bij de mannenploeg was er een groot aantal afwezigen. Zo ontbraken Solomon Bockarie, Kjell Wolters, Gaard van Vught en Remco Wennink, waardoor er van de ploeg die overbleef geen wonderen verwacht mochten worden. Toch werd er op de diverse onderdelen aardig gescoord, wat resulteerde in een tiende plaats in het klassement. Een uitmuntende prestatie was weggelegd voor B-junior David Kater, die bij het speerwerpen een afstand van 51,34 meter gooide. Dit leverde Kater naast een clubrecord ook vijf punten op voor zijn team.

Atletiek, PEC 1910, Maureen Rots, Annelies Fortuin, Lieke Bakker, Femke Hollander, David Kater

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws