PEC’ers gaan voor medailles op NK indoor

| 07-02-2012

Negen PEC-atleten komen aankomend weekend in Apeldoorn in actie bij het NK indooratletiek voor A- en B-junioren. De verspringers Inge de Wolf en Kjell Wolters zijn de twee grootste Zwolse kanshebbers voor een medaille. PEC-coach Marc van der Worp schat de kansen van B-junior De Wolf hoog in. “Ze traint goed en lijkt in vorm. Hopelijk kan ze in ieder geval een mooi persoonlijk record neerzetten, dan moet een medaille er ook wel in zitten.”

A-junior Kjell Wolters komt net terug van een blessure. “Kjell heeft maar weinig wedstrijden gesprongen de afgelopen tijd. Hopelijk heeft dat geen invloed op zijn prestaties”, zegt Van der Worp. Naast de verspringers komen er ook nog de nodige andere atleten van PEC in actie. Bij de A-junioren komen Ingmar van der Lucht en Kjell Wolters uit op de 60 meter sprint en Daan Vos komt uit op de 400 meter. Ingmar van der Lucht is tevens tweede reserve bij het verspringen. Yvette van der Worp loopt aankomend weekend bij de meisjes A-junioren de 200 meter sprint. De hardloopster liep de 200 meter het snelst in 25,73 seconden en is daarom ‘outsider’ voor een medaille.

B-junioren
Bij de B-junioren komt Rubin Vos, winnaar van het Sallands Cross Circuit bij de jeugd, uit op de 1.500 meter. Vos is met zijn beste tijd van 4:36 als dertiende geplaatst voor de wedstrijd. Yannick van der Lucht staat bij de 200 meter voor jongens als reserve op de lijst. Bij de meisjes doet Inge de Wolf, naast het verspringen, ook mee op de 60 meter en 200 meter sprint. Op die laatste afstand behoort Inge ook tot de kanshebsters, zij is als vierde geplaatst. Marit Redeker loopt eveneens de 60 meter en is daarvoor als zeventiende geplaatst op het Nederlands kampioenschap.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Kjell Wolters, Inge de Wolf, Yvette van der Worp, Ingmar van der Lucht, Rubin Vos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws