PEC en Empower starten nieuw project

| 14-03-2017

PEC Zwolle United start in samenwerking met Stichting Empower een voetbalproject voor jongeren met autisme. Onder de noemer ‘PEC kicks ASS’ wordt een wekelijkse voetbaltraining gegeven, met als doel om de jongeren door te laten stromen naar amateurclubs. Op woensdag 26 april is de kick-off op Sportcampus De Pelikaan, waar ook een aantal spelers van PEC Zwolle aanwezig zijn.

© Theo Smits

Met het opzetten van de voetbalgroep hopen de beide partijen de jongeren te laten zien hoe leuk sporten is. “Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. Met het opzetten van een voetbalgroep voor jongeren met een ASS, in de leeftijd tussen tien en zestien jaar oud, willen we ze laten ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is”, melden de organisatoren. De trainingen zijn in handen van Stichting Empower en worden gegeven door gekwalificeerde begeleiders. Onlangs was er al een klein voorproefje, samen met PEC Zwolle-spelers Danny Holla en Wouter Marinus.

Op woensdag 26 april is de kick-off van het project en deze vindt plaats op Sportcampus De Pelikaan. Daar worden ook de wekelijkse trainingen gegeven. Beiden zijn van 15.30 tot 16.30 uur. “Bij voldoende animo is er een mogelijkheid dat we starten met een avondtraining”, zo luidt het bericht. Inschrijven voor de trainingen kan door te mailen naar peczwolleunitedno@spmstichtingempower.nl. Voor meer informatie kun je bellen naar Empower: 06-82715758.

© Theo Smits
Voetbal, PEC Zwolle United, Stichting Empower, Sportcampus de Pelikaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws