PEC domineert podium op Westerveldloop

| 26-03-2012

Met 125 deelnemers aan de start kende de Westerveldloop een lagere opkomst dan gebruikelijk, maar zij die zondagochtend wel aanwezig waren hadden een prima voorbereiding op de negentiende Ekiden volgende week. Op de vijf, tien en vijftien kilometer ging de winst bij de heren naar lopers van de organiserende vereniging PEC 1910. Edwin Oldehinkel, Roel-Jan Heeringa en Robin Veldhuis liepen naar de eerste plaats.

Op de kortste afstand ging de zege zondag naar Cas Swienink die een tijd van 5:58 klokte op de anderhalve kilometer. Achter Cas completeerden Lars van Surksum (6:10) en Sander Kloosterziel (6:30) het podium. Bij de meisjes ging de winst naar Bo Lemstra uit Kampen. Zij was met 7:30 vijftien tellen sneller dan de Zwolse Iris Gils en hield Iris Schonewille ruim een halve minuut achter zich. Op de drie kilometer waren er slechts twee deelneemsters. Karin van Gelder (18:37) was ruim een minuut sneller dan Anita van Gelder.

De vijf kilometer werd gewonnen door Edwin Oldehinkel (17:52), die pas sinds een half jaar voor PEC uitkomt. Een halve minuut later legde Eric Kloosterziel beslag op de tweede plaats in 18:29, gevolgd door Harold van Riessen. Bij de dames ging de overwinning naar Marieke Broekhuis (20:52). Tweede werd BB-loper Margje Timmerman in 21:13, ondanks een pittig trainingsweekend vorige week. Negen seconden daar achter kwam PEC-loopster Linda Eektimmerman als derde binnen.

Roel-Jan Heeringa liep op de tien kilometer onbedreigd naar de eerste plaats in 36:39, voor Jurgen Steenbergen en Leon van Leursen. Lian Geuze passeerde de finish als eerste bij de dames in een tijd van 51:51, gevolgd door Hilde Steenbergen en Claudia van Tellingen. Op de langste afstand liep Robin Veldhuis in een constante race naar de eerste plaats in een tijd van 1.01:18 met Paul van der Brug als eerste volger. BB-loper Dick van Os haalde opnieuw zes minuten van zijn beste tijd ooit af en liep in 1.02:11 naar de derde plek. Bij de dames was het Tessa van Belle die na haar derde plek vorige maand nu als eerste over de finish kwam in 1:13:42. José Bosch en Mireille Janssen maakten het podium compleet.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Eric Kloosterziel, Margje Timmerman, Edwin Oldehinkel, Roel-Jan Heeringa, Robin Veldhuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws