PEC brengt bevrijdingsvuur naar Zwolle

| 02-05-2019

De Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 is ook dit jaar weer één van de deelnemers aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette. Een groep van zestien PEC-hardlopers brengt het bevrijdingsvuur van Wageningen naar de Overijsselse hoofdplaats.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Het vuur wordt op zaterdag 4 mei om 24.00 uur bij een ceremonie in ontvangst genomen en vervolgens begint de groep PEC-atleten, met een begeleidingsteam, aan de lange, bijzondere, nachtelijke tocht van 85 kilometer naar Zwolle. Aan het einde van de tocht over de donkere Veluwe worden de lopers in de vroege ochtend bij de IJsselbrug opgewacht door jeugdleden en G-atleten van de club. Gezamenlijk lopen zij door de binnenstad van Zwolle, waarna het vuur wordt overgedragen aan de organisatie van het Bevrijdingsfestival.

Na het overhandigen van de fakkel blijft het bevrijdingsvuur op het festivalterrein in Zwolle de gehele dag branden. Het ontsteken van het vuur in Zwolle is het startsein voor de feestelijkheden, die in het teken staan van vrede, vrijheid, veiligheid en verdraagzaamheid.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Atletiek, PEC 1910, Hardlopen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws