PEC bij Wijthmen: ‘Zijn we zeker trots op’

| 24-10-2017

Als PEC Zwolle met de vraag komt of het in de voorbereiding gebruik kan maken van de velden bij Wijthmen, is de club snel overstag. Uiteraard wil het gastheer zijn voor de voetbaltrots van de stad, daar laat men geen twijfel over bestaan. De samenwerking leeft nog, want in aanloop naar wedstrijden op natuurgras traint PEC nog steeds in Wijthmen. “Wij zijn daar zeker trots op”, zegt Wijthmen-voorzitter Frans Kerkum.

© Annet van Raalten

En dat ze trots zijn in Wijthmen, spat er iedere trainingsdag weer vanaf. Als de spelers van PEC Zwolle zich melden, staat er een grote groep vrijwilligers klaar. Trainer John van ’t Schip drinkt samen met deze vrijwilligers een kop koffie en ook de spelers schuiven dan even aan. Als de training eenmaal begint, worden de prestaties van de voetballers nauwkeurig gevolgd. Net als de voorraad koffie, want Wijthmen wil op dat vlak geen flater slaan. Het wil gastvrij zijn en doet daar alles aan. “Het leeft enorm”, weet Kerkum, die aanvulling zoekt bij bestuurslid Alfred Meiberg. “Wij proberen gastvrij te zijn voor Zwolle. Als wij in Wijthmen ergens achter staan, dan gaan we er allemaal voor. Dat is hartstikke mooi en zie je daar aan af”, zegt hij.

Jans afwachtend
Meiberg heeft zelf een eigen bedrijf, gespecialiseerd in het onderhouden van sportvelden en grondwerken. Daaruit ontstond ook de link met PEC, aangezien hij al zeventien jaar werk doet voor de voetbalclub. Afgelopen zomer kwam de eredivisionist met de vraag of er bij Wijthmen getraind kon worden. Het kunstgrasveld in het MAC3Park Stadion werd vervangen en zodoende zocht PEC een tijdelijk onderkomen. “We hadden het er al eens met Ron Jans over gehad, om in aanloop naar wedstrijden op gras bij ons te komen trainen. Ron was daar wat afwachtend in. Voor de zomer kwamen Gert Peter de Gunst en Isaak Teunis met de vraag of ze uit konden wijken naar Wijthmen. Er kwam heel wat bij kijken, maar het is gelukt”, weet Meiberg.

© Annet van Raalten

Want voordat PEC kwam trainen, moest er heel wat gebeuren. Er waren verschillende vergaderingen, om alles door te nemen. De accommodatie werd meermaals getest en uiteraard werd het veld in opperste staat gebracht. Nou zijn de velden bij Wijthmen nooit een probleem, dat moet gezegd. “We wonen allemaal in de buurt, dus dat veld wordt goed onderhouden. De Rova is daar verantwoordelijk voor en we werken goed samen”, zegt Meiberg, die zo trots als een pauw rondloopt bij Wijthmen. Hij straalt het aan alle kanten uit. “Het is hartstikke mooi voor onze verenging. Voor ons was het belangrijk dat de club er geen nadeel van zou hebben. Dat is niet het geval. Het zet ons zelfs op de kaart.”

Vijftien nieuwe sponsoren
Zo kwam Wijthmen al eens voorbij in Nieuwsuur, toen PEC voorafgaand aan Ajax-uit onder de loep werd genomen. En zo zijn er nog meer televisiestations die in Wijthmen langs zijn geweest. Het heeft een positief effect op de club. “Het trekt sponsoren aan”, weet voorzitter Kerkum. “De reclameborden komen in beeld en we hebben er zo’n vijftien nieuwe bordsponsoren aan overgehouden. Dat kwam voornamelijk door de wedstrijd tegen Emmen.” Dat treffen met Emmen was een van de gestes die PEC aan Wijthmen deed. Het speelde in de voorbereiding een oefenwedstrijd op het sportpark van de vierdeklasser en dat leverde tweeduizend toeschouwers op. Daarnaast speelde het eerste elftal Wijthmen een bekerwedstrijd in het stadion en daaruit blijkt wel dat PEC de samenwerking waardeert.

Afgelopen week trainde PEC wederom bij Wijthmen, om zich zo goed voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen NAC Breda. En met wedstrijden tegen Vitesse en SC Heerenveen in het vooruitschiet, blijft het daar vast niet bij. “Dat weet ik niet zeker natuurlijk, maar het kan maar zo dat ze weer terugkomen”, lacht Meiberg, die maar snel weer aan het werk gaat. Even het hoofdveld op, de plaggen aanstampen. Een dag later wacht ‘gewoon’ Kampen-thuis.

Voetbal, Wijthmen, Frans Kerkum, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws