PEC-atleten succesvol op Peterskamploop

| 30-01-2012

De Peterskamploop van PEC is zondag een groot succes geworden. Ongeveer 230 hardlopers wisten de weg naar Zwolle te vinden voor de vierde loop in het kader van het NOVON loopcircuit. De loop, georganiseerd door atletiekvereniging PEC, leverde veel podiumplaatsen voor Zwollenaren op. Zo won Sander Kloosterwiel de drie kilometer bij de jeugd en liep Rob Harte naar een eerste plaats op de vijftien kilometer.

Het NOVON loopcircuit bestaat uit een reeks van zeven recreatielopen, die allemaal van start gaan op atletiekbaan Wim Peters. Zondag vond onder koude weersomstandigheden in Zwolle de vierde wedstrijd van het circuit plaats. Bij de vijf kilometer voor vrouwen was de Zwolse Maartje van Reedt Dortland in 19:42 veel sneller dan de rest van de deelneemsters. Op de tien kilometer bij de vrouwen wist Hermie Drenth in een volledig Zwols deelnemersveld te winnen. Met een tijd van 44:37 bleef zij Marianne Wildeman en Lidewij van den Berg voor.

Bij de jeugdwedstrijden werden alle overwinningen behaald door Zwollenaren. Cas Swienink won in 5:49 de 1,5 kilometer bij de jongens, terwijl Iris Gils dit in 7:31 deed bij de meisjes. Sander Kloosterziel liep op de drie kilometer in 12:57 naar een overwinning. Hij bleef Daan Veenhuizen op de streep twaalf seconden voor, die in 13:09 als tweede eindigde.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Cas Swienink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws