PBSZ zeker van play-offs om landstitel

| 05-07-2015

De strandvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) hebben zich zondagmiddag op eigen terrein geplaatst voor de play-offs om de landstitel. De Zwolse formatie won vroeg op de middag na verlenging van BS Lansingerland (4-2) en ook het tweede duel werd gewonnen. BS Katwijk werd met 7-2 over de knie gelegd. “We hebben ons verzekerd van nog een jaar eredivisie. Het doel is gehaald”, zegt trainer Folkher Langejans.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De opdracht was vooraf zo klaar als een klontje. De Zwolse voetballers hadden drie punten nodig om de play-offs te bereiken, niet meer en niet minder. Op het eigen sportpark De Pelikaan trof PBSZ allereerst BS Lansingerland, dat tot dan toe geen nederlaag had geleden. Die kwam er tegen de Zwolse ploeg echter wel. PBSZ nam via Ruud Wellenberg en Stefan Meijerink een 2-0 voorsprong, maar die verdween als sneeuw voor de zon. Lansingerland kwam terug tot 2-2 en dwong daarmee knap een verlenging af. In die extra tijd trok PBSZ toch de zege over de streep. Melvin Velthuis produceerde de 3-2 en Marco ten Klooster bracht zijn ploeg definitief de zege: 4-2. “Het ging gelijk op, al had Lansingerland wel de betere kansen. Wij mochten keeper Django van der Landen danken, want hij hield ons op de been. Hij pakte onder andere een penalty”, vertelt Langejans.

In het tweede duel kenden de Zwollenaren aanzienlijk minder moeite. BS Katwijk beschikte zondag over slechts één wissel en dat had weerslag op de prestaties. “Zij konden het niet meer opbrengen om volle bak te gaan. Daardoor werd het voor ons een stuk makkelijker”, zegt Langejans, die zijn ploeg uiteindelijk met 7-2 zag winnen. Daardoor begint PBSZ volgende week zondag in Scheveningen aan de play-offs om de landstitel. In een poule van vier gaat de winnaar uiteindelijk naar de finale. “We spelen in de poule onder andere tegen BS Rotterdam en dat is de regerend kampioen. Vorig jaar wisten we te stunten en dat hopen we nu te herhalen. Maar dat het pittig wordt, moge duidelijk zijn.”

© Annet van Raalten
Voetbal, Sportpark De Pelikaan, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws