PBSZ wil deelnemen aan Europees toernooi

| 07-01-2016

De beachvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) zijn begonnen met een crowdfundingactie om Europa in te gaan. De Zwollenaren werden afgelopen seizoen landskampioen en mogen daarom meedoen aan de Euro Winners Cup, de Champions League van het Europese strandvoetbal. Er zijn echter nog wel de nodige financiële middelen nodig. “Diverse initiatieven in de zoektocht naar sponsors, donateurs en ‘vrienden van PBSZ’ zijn inmiddels ontplooid”, zo meldt de ploeg.

© Annet van Raalten

Qua beachsoccer was 2015 hét jaar van PBSZ. De ploeg greep in het finaleweekend het landskampioenschap en daarnaast werden enkele spelers van het team geselecteerd voor Oranje. Door het behalen van de landstitel plaatste PBSZ zich voor de Euro Winners Cup, een toernooi op Sicilië. Eind mei voetballen vrijwel alle Europese beachsoccerkampioenen aan de voet van de Etna om de titel. De selectie van PBSZ wil maar wat graag deelnemen en is inmiddels druk aan het zoeken naar sponsoren. Zo hoopt de ploeg het prijzige avontuur te kunnen bekostigen. Het doel is uiteindelijk om de reis- en verblijfkosten van de gehele selectie rond te krijgen.

In die hoedanigheid starten de strandvoetballers met een heuse crowdfundingactie en daarmee hopen ze het streefbedrag van 10.000 euro bijeen te brengen. Belangstellenden die een bijdrage willen leveren kunnen hiervoor naar de speciale site van PBSZ. Ook is er de mogelijkheid om kledingsponsor te worden. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Folkher Langejans via 06-55158803 of door te mailen naar folkherno@spmgmail.com.

Voetbal, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws