PBSZ sluit Europees debuut af zonder zege

| 25-05-2016

De beachvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) hebben tijdens de Euro Winners Cup in Catania geen enkele wedstrijd kunnen winnen. Eerder deze week werden de duels met Domusbet Catania en het Griekse Atlas al verloren en ook in de laatste groepswedstrijd gingen de Zwollenaren onderuit. Woensdag werd er met 9-1 verloren van BATE Borisov, waarmee het Europese debuut van PBSZ ten einde kwam.

Het eerste groepsduel van de Zwolse strandvoetballers was een pittige kennismaking met het Europese niveau. In het stadion trof PBSZ maandag gastheer Domusbet Catania, de verliezend finalist van vorig jaar. Die ploeg bleek veel en veel te sterk, want na drie periodes stond er een 9-1 eindstand op het scorebord. Hoogtepunt was het doelpunt van Michael Wolf, met recht een eretreffer. Het betekende het eerste Europese doelpunt ooit van Pelikaan Beach Soccer Zwolle. In het tweede duel leek PBSZ dinsdag af te stevenen op een overwinning. Door doelpunten van Marc Timmer (2x), Marthijn van der Steege en Wolf nam de ploeg een 4-3 voorsprong, maar uiteindelijk ging het toch nog mis. Door drie Griekse treffers eindigde de ontmoeting alsnog in een 4-6 nederlaag.

Het laatste groepsduel stond woensdag op het programma en daarin trof PBSZ het Wit-Russische BATE Borisov. Een gelouterde ploeg en dat bleek ook wel in de wedstrijd. In de eerste twee periodes liep BATE Borisov uit naar een 5-0 voorsprong, waarna Marc Timmer nog wel de 5-1 aantekende. Daar bleef het ook bij, want over drie periodes ging PBSZ met opnieuw 9-1 onderuit en zo kwam er voor de Zwollenaren een einde aan het toernooi. De dames van HTC spelen donderdag hun laatste groepsduel. Ook zij stapten al tweemaal met een nederlaag van het veld.

Voetbal, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws