PBSZ plaatst zich voor finale om landstitel

| 13-07-2015

Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) heeft zich zondag al geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap beachsoccer. Op de Brouwersdam in Scharendijke wonnen de Zwollenaren de eerste twee wedstrijden van de play-offs, waardoor zij in hun poule niet meer te achterhalen zijn. Op 26 juli speelt PBSZ de finale tegen La Bastille uit Amsterdam.

© Annet van Raalten

De Zwolse strandvoetballers behaalden de play-offs op het nippertje. In de laatste reguliere competitiewedstrijd drong PBSZ pas door tot het toetje. Op de Brouwersdam in Zeeland begon PBSZ zondag tegen VVS Scheveningen. Die ploeg won poule B van de eredivisie, maar moest wel een nederlaag slikken. Door de harde wind kwamen beide ploegen tot een matig niveau, maar uiteindelijk trok PBSZ in de derde periode de winst naar zich toe: 4-3. In de tweede wedstrijd van de dag troffen de Zwollenaren de heren van BS Lansingerland. Binnen de kortste keren stond PBSZ met 3-0 voor en die voorsprong gaf de formatie niet meer weg. Spannend werd het nog wel, maar uiteindelijk won PBSZ met 6-5. Jesper Harmens was in dit duel de grote man, hij maakte liefst vier treffers.

Door de twee zeges is PBSZ geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. Er wacht over twee weken nog wel een poulewedstrijd tegen BS Rotterdam, maar die ontmoeting is er eentje om des keizers baard. In de eindstrijd neemt de ploeg van trainer Folkher Langejans het op tegen La Bastille uit Amsterdam dat zich zondag ook al wist te plaatsen.

Voetbal, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws