PBSZ neemt deel aan nieuwe competitie

| 15-02-2014

Pelikaan Beach Soccer Zwolle, het Zwolse strandvoetbalteam, komt komende zomer - samen met nog een aantal voormalige KNVB eredivisieteams - uit in de hoogste landelijke competitie van de Beach Soccer Bond Nederland. Van mei tot en met juli worden er door de nieuwe voetbalbond op mooie locaties in grote steden en aan de kust verschillende evenementen en een sterke landelijke competitie georganiseerd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Begin december 2013 besloot de KNVB te stoppen met beachsoccer. Financiële redenen en beperkte participatie van leden op landelijk niveau waren hiervan de voornaamste redenen. In Zwolle herkent Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan dit landelijke beeld niet. Sinds de aanleg van de beachaccommodatie op De Pelikaan in 2007 is het in Zwolle hard gegaan met de sport. De afgelopen vier seizoenen draaide het Zwolse team PBSZ zelfs verdienstelijk mee in de landelijke eredivisie van de KNVB. Het team Pelikaan Beach Soccer Zwolle is dan ook blij dat er dit jaar toch een landelijke competitie wordt georganiseerd.

De Zwolse formatie staat ook komende zomer onder de vrijwillige en bezielende leiding van Folkher Langejans en Jurian Meijntjes. Beiden zijn al sinds 2007 betrokken bij de ontwikkeling van het beachsoccer in Zwolle. De Zwolse strandvoetballers kijken met name reikhalzend uit naar de wedstrijden die gespeeld gaan worden op de Dam in Amsterdam. Net als de afgelopen jaren traint PBSZ op de beachaccommodatie van De Pelikaan, waar ook de jeugdafdeling van HTC meer gebruik van gaat maken. Er zijn concrete ideeën om in de zomermaanden structureel met jeugd beachsoccer te spelen op de accommodatie. Daarnaast is de succesvolle vrouwenploeg van HTC weer van plan om deel te nemen aan een beachsoccer competitie en te strijden voor de nationale titel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Verder is ook de maatschappelijke kant van voetbal terug te zien op het zand in Zwolle. Onder leiding van maatschappelijk sportcoach Marcus Schiere (MacsMoves) vertonen G-voetballers van HTC regelmatig hun kunsten. Stichting Empower heeft zich eveneens gemeld voor beachsoccer met cliënten. En Sportcampus de Pelikaan, nabij het beachveld aan de Haersterveerweg, biedt met overnachtingen voor grote sportieve groepen een extra mogelijkheid om beachsoccer te spelen gedurende een langer verblijf in Zwolle. Meer informatie over beachsoccer in Zwolle is te vinden op www.pelikaan-zwolle.nl en www.pbsz.nl. Reserveren van de accommodatie kan via reserverenno@spmpelikaan-zwolle.nl.

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, HTC, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle, Marcus Schiere, Stichting Empower, Sportcampus de Pelikaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws