PBSZ kampioen: ‘meer ongeloof dan extase’

| 26-07-2015

Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) is zondagmiddag in Scheveningen winnaar geworden van het NK Beachsoccer. De Zwolse formatie kwam in de finale tegen La Bastille niet verder dan 4-4, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. PBSZ won de serie met 3-1 en mag zich zodoende een jaar lang Nederlands kampioen noemen. “Wat een ontknoping. De ontlading was enorm”, vertelt verdediger Michael Wolf.

© Annet van Raalten

Er liep in het finaleweekend vrijwel niets als gepland. Eerst werd het vrouwentoernooi al verschoven naar de zondag en daardoor werd het tijdsschema van de mannen omgegooid. Eenmaal begonnen bleek ook dat schema geen haalbare kaart, want de finale begon veel later dan gepland. PBSZ liet zich er echter niet door afleiden. In de laatste groepswedstrijd om des keizers baard waren de Zwollenaren met 7-4 te sterk voor BS Rotterdam, aan het eind van de dag een symbolische zege. Rotterdam, de tot zondag regerend landskampioen, werd verslagen door de ploeg die een paar uur later de troon zou overnemen. “En dat met maar één wissel. Het was een loodzware dag”, zegt Wolf.

De finale was er eentje van het zenuwslopende soort. PBSZ nam mede door twee treffers van Melvin Velthuis een 3-1 voorsprong, maar in de tweede en derde periode kwam La Bastille terug tot 4-3. In het laatste stukje produceerden de Amsterdammers zelfs de gelijkmaker, waardoor er een verlenging en uiteindelijk strafschoppen aan te pas moesten komen. PBSZ schoot drie keer raak, La Basille slechts één keer en zodoende bemachtigden de Zwollenaren de nationale titel. “Het is eigenlijk meer ongeloof dan extase. Als je ziet waar we drie jaar geleden stonden, dan is dit ongelofelijk”, aldus Wolf, die zelf de tweede penalty voor zijn rekening nam. “We gaan vanavond nog even de boulevard op. Er zijn genoeg beachclubs om dit te vieren.”

© Annet van Raalten

HTC onderuit in finale
De dames van HTC moesten zondag de nationale titel laten aan Alkmaar United. In de halve finale rekenden de Zwollenaren nog af met VIOD, maar in de eindstrijd lukte het niet om de kroon op het werk te zetten. Alkmaar United bleek met 2-0 te sterk en zodoende moest HTC genoegen nemen met een tweede plaats. Het programma van de vrouwen werd een dag verschoven, waardoor de Zwolse ploeg zondag niet compleet was.

Voetbal, HTC, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws