PBSZ in Euro Winners Cup tegen gastheer

| 04-05-2016

De beachvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle treffen in de groepsfase van de Euro Winners Cup, het toernooi voor landskampioenen, gastheer Catania. Dit heeft de loting van woensdag uitgewezen. In Italië nemen de Zwollenaren het ook nog op tegen Atlas AO uit Griekenland en BATE Borisov uit Wit-Rusland. De dames van HTC spelen tegen Grasshoppers, Portsmouth en het Italiaanse Terracina.

© Annet van Raalten

Voor de Zwolse beachvoetballers is het een pittige loting, al is het voor trainer Folkher Langejans wel lastig om echt in te schatten. “Vooral omdat we zelf niet weten waar we staan. Het is de eerste keer dat we aan zo'n toernooi meedoen”, reageert hij. Met de koppeling aan Catania en BATE Borisov is hij sportief gezien in ieder geval niet zo blij. “Je ziet wel eens iets langskomen. In het algemeen voetballen de Italiaanse clubs op een niveautje hoger. Borisov heeft vorig jaar meegedaan en deed dat niet onverdienstelijk.” De doelstelling van de mannen is het behalen van de tweede plaats in de groep. “Dan ga je door naar de volgende ronde, al is dat voor ons niet het allerbelangrijkste. Wij willen vooral genieten, want dit maak je misschien maar één keer mee”, zegt Langejans.

HTC ook naar Italië
Ook de vrouwen van HTC Beachsoccer reizen eind mei af naar Italië. In januari verspeelden zij de landstitel, waardoor deelname aan de Euro Winners Cup aan hun neus voorbij leek te gaan. Toch mag HTC meedoen, aangezien er een team afhaakte. “Toen heeft de organisatie besloten om contact te zoeken met de Nederlandse bond. We hoorden dat vorige week woensdag en donderdag was alles al geregeld”, zegt HTC-trainer Gert Oosterbroek, die het met zijn ploeg opneemt tegen Grasshoppers uit Zwitserland, Portsmouth uit Engeland en Terracina uit Italië. “Ik weet alleen dat Grasshoppers en Portsmouth bekende namen uit het veldvoetbal zijn. Verder ga ik nog wat informatie proberen in te winnen. We kijken er in ieder geval enorm naar uit.”

Voetbal, HTC, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws