PBSZ aast nog op plaatsing voor play-offs

| 18-06-2015

Eredivisionist Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) hoopt zich nog altijd te plaatsen voor de play-offs om het landskampioenschap. De Zwolse formatie haalde uit de eerste vier wedstrijden zes punten en heeft naar alle waarschijnlijkheid nog twee zeges nodig om zich te verzekeren van een ticket. Op zondag 5 juli moet het gebeuren. “Het wordt zeker geen appeltje-eitje”, weet speler/coach Folkher Langejans.

De Zwolse strandvoetballers willen na vorig jaar eigenlijk niets anders meer. PBSZ haalde in 2014 de play-offs en werd pas in de halve finale uitgeschakeld. Daardoor bleek brons het hoogst haalbare. Dit jaar is het echter nog maar de vraag of PBSZ deel gaat nemen aan die play-offs. De eerste twee speeldagen werden afgesloten met twee overwinningen en evenveel verliespartijen, waardoor de ploeg nu op een derde plaats staat. “Dat is in principe voldoende, maar er is nog een speelronde in Alkmaar. Daar spelen wij niet, waardoor het aankomt op de laatste twee wedstrijden. Ik ga er vanuit dat we nog twee zeges nodig hebben om ons te plaatsen”, vertelt Langejans.

De laatste reguliere speeldag staat voor zondag 5 juli op de rol en wordt gespeeld op sportpark De Pelikaan, de thuisbasis van PBSZ. Tegenstanders zijn dan BS Katwijk en BS Lansingerland. “Het zijn twee pittige tegenstanders en we moeten dus vol aan de bak. Maar ik vind dat we genoeg kwaliteiten bezitten om tot twee goede resultaten te komen”, aldus Langejans, die maar al te goed weet dat zijn ploeg op 5 juli geen modderfiguur mag slaan. “Nee, uiteraard niet. Het is hartstikke mooi dat we weer in Zwolle gaan spelen, maar dan moeten we wel wat laten zien. Hopelijk kunnen we op deze manier de sport in Zwolle promoten.”

Uiteindelijk is het voor PBSZ zaak zich bij de eerste vier te voetballen. Die ploegen plaatsen zich voor de play-offs, waarvoor ook de eerste vier uit de andere poule zich plaatsen. Die acht overgebleven teams spelen vervolgens in twee poules om een plaats in de finale. “Het is in ieder geval belangrijk dat we het halen. Op die manier verzekeren we ons van nog een jaar eredivisie. Eindigen we nu bij de onderste drie, dan moeten we nog knokken voor handhaving”, legt de coach uit. Hij gaat er echter niet vanuit dat het tot een onsmakelijk toetje gaat komen. “Daar denken we niet aan. We hebben alle vertrouwen in een goede afloop.”

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws