Pascal Diender weer terug bij VV Berkum

| 06-02-2013

Pascal Diender keert opnieuw terug bij voetbalvereniging Berkum. De nu 30-jarige middenvelder maakt de rest van het lopende seizoen als speler deel uit van de hoofdselectie van de Zwolse zaterdaghoofdklasser en heeft zich ook al verbonden voor de volgende twee seizoenen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vanaf juni dit jaar zal Diender bovendien de trainersopleidingen UEFA C/Trainer-Coach 3 en UEFA B/Trainer-Coach 2 gaan volgen. De daarvoor noodzakelijke stageplaatsen worden hem door Berkum beschikbaar gesteld. Berkum verwacht met de inzet van Pascal als trainer de vereniging verder omhoog te helpen en de Berkum-jeugd te kunnen ondersteunen in de ontwikkeling.

Diender stopte aan het eind van het seizoen 2010-2011 na twee seizoenen Berkum met voetballen, maar keerde begin vorig jaar voor een half jaar met succes terug om zijn club voor degradatie te behoeden. Aan het eind van het vorige seizoen stopte hij opnieuw omdat de combinatie van zijn drukke werk met voetbal te belastend werd. Omdat die omstandigheden inmiddels zijn veranderd begon het weer te kriebelen bij de altijd met veel inzet en overzicht strijdende middenvelder en wil hij ‘de wei’ weer in. “Ik heb zin om weer lekker te voetballen en ik hoop een steentje bij te dragen aan een goed resultaat van Berkum in dit seizoen. Bovendien kijk ik er naar uit om als trainer met jonge spelers aan de slag te gaan,” aldus Pascal Diender.

Diender speelde voorafgaand aan zijn 2,5 jaar bij Berkum zes jaar voor hoofdklasser WHC, waar hij aanvoerder was en met zijn team in 2006-2007 de districtsbeker Oost won. In het jaar daarna werd hij door de technische staf en supporters van WHC gekozen tot ‘speler van het seizoen’. Vóór zijn periode in Wezep speelde Diender twee seizoenen in het betaalde voetbal bij Heracles in Almelo.

VV Berkum, Voetbal, Pascal Diender, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws