Parzyszek: ‘Zegt wat over de supporters’

| 04-03-2018

Het was zondag het mooiste moment van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en VVV. Het spandoek dat de supporters toonden voor de zieke moeder van Piotr Parzyszek. Het was een schitterend gebaar. “Dat doet wat met je. Het zegt ook wel wat over de mensen bij deze club en de supporters”, vertelt Parzyszek na afloop van de thuiswedstrijd.

© Annet van Raalten

Een spandoek met de tekst ‘Walcz dalej mama Piotra’, dat is wat de supporters van PEC Zwolle tijdens de opkomst van de elftallen omhoog houden. Het hangt vervolgens de hele wedstrijd aan de balustrade, om zo de moeder van Parzyszek een hart onder de riem te steken. Ze is ongeneeslijk ziek en vecht iedere dag voor haar leven. De steunbetuiging is mooi, zo niet schitterend. “Het is mooi dat ze zoiets voor je doen. In het Pools stond er 'vecht door, mama van Piotr'. Vooraf zei de teammanager dat ik bij de opkomst even naar links moest kijken. Ik had geen idee waar hij het over had en toen zag ik het doek. Heel erg mooi”, zegt de spits.

De realiteit van de dag volgt al snel, want Parzyszek staat opnieuw aan de aftrap. “Daar heb ik niet heel veel moeite mee, want anders had ik ook niet kunnen spelen. Ik denk ook wel dat ik een aardige wedstrijd heb gespeeld, maar voor het doel was het net niet. Net een te harde voorzet of net dat ik er niet bij kon. Dat was jammer”, vndt de spits, die zijn ploeg na een uur met 0-1 achter ziet komen. “We geven die overtreding weg en dan maken ze echt een fantastische goal. Je mag dan blij zijn dat het nog 1-1 wordt, maar toch denk ik dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen. Overall waren wij de voetballende ploeg.”

Door het gelijkspel komt PEC Zwolle een punt dichter bij Feyenoord, maar ziet het ook de concurrentie in de strijd om de play-offs dichterbij komen. “In de eerste seizoenshelft zat het ons mee, dat is natuurlijk een verschil”, concludeert Parzyszek. “We gaan wel weer vier of vijf wedstrijden winnen en dan is de twijfel bij de buitenwacht weer weg. We moeten naar onszelf kijken en weer drie punten pakken. Vandaag in ieder geval weer eentje.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Piotr Parzyszek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws