Parzyszek: ‘Diep van binnen blij met goals’

| 18-03-2018

Het deed PEC Zwolle-spits Piotr Parzyszek pijn dat hij voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen werd gepasseerd. Ook zondag tegen Feyenoord (3-4) begon hij op de bank, maar toch liet hij als invaller zijn voeten spreken. Met twee doelpunten zorgde hij voor aansluiting. “Het had zo’n middag kunnen zijn, maar helaas verliezen we”, vertelt de spits na afloop.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Er moet wat gebeuren als PEC Zwolle een 1-3 achterstand staat. Het publiek zingt mondjesmaat al om het inbrengen van Piotr Parzyszek en trainer John van ’t Schip besluit uiteindelijk om hem in te brengen. Vanaf de strafschop zorgt de aanvaller vervolgens voor de 2-4 en een paar minuten later is Parzyszek wederom trefzeker. “Dit was het minste wat ik kon doen”, zegt de spits. “Ik werd gepasseerd om tactische redenen en dat heb je dan te accepteren. Dat was lastig, omdat ik niet het idee had dat ik slecht presteerde. Diep van binnen ben ik ook heel erg blij met deze twee doelpunten, daar ben ik heel eerlijk in. Al was het nog lekkerder geweest met een punt op zak.”

Vanaf de reservebank ziet Parzyszek dat PEC Zwolle aardig start, maar na een kwartier toch op een 0-2 achterstand staat. “We hadden ze aardig onder druk en dat uit zich in die eerste kans voor Youness Mokhtar. Dertig seconden later valt ‘ie er bij ons in en dat is het beeld van de eerste helft. Zij zijn effectief en wij niet. In de rust hebben we gezegd dat we ze bij de strot moesten grijpen, omdat ze dan niet zeker zijn. Als ze dan 0-3 maken, denk je dat het gelopen is”, aldus Parzyszek, die uiteindelijk ziet dat PEC, mede dankzij zijn eigen twee goals, nog dicht in de buurt van iets tastbaars komt. “Het geloof zag je, Feyenoord was er niet zeker van, maar misschien was het wel wat teveel geweest. Jammer.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Door de nieuwe nederlaag kan PEC Zwolle zich de komende weken geen misstappen meer veroorloven. Er moet gewonnen worden om niet buiten de zone van de play-offs te vallen. Te beginnen op zaterdag 31 maart thuis tegen Sparta. “We moeten hier weer lering uit trekken en dit meenemen naar de volgende wedstrijden. Als wij in eigen huis een ploeg gewoon bij de strot grijpen en er vol op knallen, dan hoeven we voor niemand bang te zijn.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Piotr Parzyszek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws