Pareltje Mount wordt PEC Zwolle fataal

| 27-01-2018

PEC Zwolle heeft zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd verloren. De Zwollenaren kwamen tegen Vitesse nog wel terug van een 0-1 achterstand, maar een wereldgoal van Mason Mount bracht de Arnhemmers alsnog het volle pond: 1-2. “De eerste helft was niet zoals we het willen. De tweede wel”, zegt trainer John van ’t Schip na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle en Vitesse maakten er in hun eerdere ontmoeting dit geen seizoen geen lekkere partij van en ook in Zwolle was het in eerste instantie geen fijne wedstrijd. Vitesse speelde nog wel aardig, maar vooral PEC speelde ver onder haar kunnen. Van verdediging naar middenveld ging het nog wel, maar eenmaal in de eindfase liep het telkens spaak. Daardoor bleven grote Zwolse kansen uit, terwijl Vitesse via Mason Mount een dikke mogelijkheid om zeep hielp. De Arnhemse goal viel vervolgens wel en dat was er eentje boordevol kwaliteit. De aanname van Bryan Linssen was schitterend, de daaropvolgende finish koelbloedig.

Kort voor rust kreeg PEC een volgende tik. Debutant Ruben Ligeon moest met een hamstringblessure naar de kant en lijkt daardoor wel even aan de kant te staan. Toch rechtte PEC de rug en ging het in de tweede helft beter voetballen. Het leverde geen grote kansen op en de gelijkmaker was wat dat betreft ook wel typerend. Younes Namli poeierde van grote afstand richting Remko Pasveer, die zich volledig verkeek op die inzet: 1-1. Een welkome opsteker, zeker omdat de thuisploeg meer en meer tot voetballen kwam. Maar juist op dat moment sloeg Vitesse opnieuw toe, en hoe. Mason Mount mocht vanaf de zijlijn een vrije trap nemen, zag Diederik Boer iets voor zijn doel staan en krulde de bal fenomenaal over de goalie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het deerde PEC Zwolle niet, maar een nieuwe gelijkmaker was teveel van het goede. De vechtlust was er nog wel, alleen lukte het niet meer om tot een goal te komen. De grootste mogelijkheid was voor Stef Nijland, maar een prachtige volley belandde op de paal. In de uiterste slotfase kreeg zelfs de ingevallen Piotr Parzyszek nog een goede kans, maar het mocht niet zo zijn. Zo werd Vitesse, na PSV, de tweede ploeg die dit seizoen wist te winnen in Zwolle en dat had PEC vooral aan zichzelf te danken. Want een goed begin is het halve werk.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Ligeon, Dekker, Thomas, Saymak (83. Parzyszek), Namli, Mokhtar, Ondaan (63. Nijland)

Vitesse: Pasveer, Dabo, Kashia (76. Van der Werff), Miazga, Faye, Serero, Mount, Bruns, Rashica, Matavz (69. Castaignos), Linssen (83. Oude Kotte)

Scoreverloop:
30. 0-1 Bryan Linssen
58. 1-1 Younes Namli
76. 1-2 Mason Mount

Gele kaart:
Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Siemen Mulder

Toeschouwers:
13.115

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws