Parcoursrecords Smalbrugge en Tollet

| 25-03-2012

Onder haast zomerse omstandigheden heeft de Zwolse vereniging BB-lopers haar naam weer goed op de kaart gezet. Op verschillende afstanden oogstte de pas jonge vereniging prima op De 32 van Kampen, georganiseerd door AV Isala ’96. De voorbereidingsloop op de Marathon van Rotterdam leverde drie overwinningen, één zilveren plak en twee derde plaatsen op. Ook voor PEC 1910 werden er twee ereplaatsen behaald, de opbrengst was twee keer zilver.

De meeste BB-lopers stonden zaterdag aan de start van de tien kilometer, die net als vorig jaar bijna 300 meter te lang was. Bij de mannen won Henk Smalbrugge, goed op weg naar zijn marathondebuut, in een parcoursrecord van 35:46. Falco Olivier werd tweede in 36:05 en Henry Visscher vierde in 36:17. Bij de vrouwen won Lieve Tollet de tien kilometer. Met haar tijd van 40:54, ook goed voor een parcoursrecord, was ze twee minuten sneller dan vorig jaar: “De vorm komt weer terug en ik hoop de komende weken nog sneller te gaan”, aldus Lieve. Patricia Seinen miste net het podium, zij werd vierde in 48:18.

De vijf kilometer werd gewonnen door Erik Slomp die na een solo onbedreigd en alleen na 17:43 over de streep kwam. Tweede werd Edwin Oldehinkel (PEC), voor Stef Riemens die beheerst naar 18:48 liep. Bij de vrouwen ging Myrna Vonkerman met de derde plaats aan de haal. Zij startte iets te snel, maar eindigde desondanks in een prima tijd van 20:32. Op de halve marathon werd BB-loper Mark Hakbijl derde: “Na de eerste vijftien kilometer ben ik iets versneld, maar de tegenwind, het weer en gebrek aan medelopers om me heen werkten de laatste zes kilometer niet mee. Toch een aardige tijd van 1.22:31.” Bij de vrouwen scheelde het niet veel of Henriet Koornberg (PEC) was eerste geworden. De eerste vier lopers finishten binnen een minuut, voor Henriet was er een tweede plaats in 1.38:45 weggelegd.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Falco Olivier, Henk Smalbrugge, Lieve Tollet, Henry Visscher, Erik Slomp, Myrna Vonkerman, Mark Hakbijl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws