Parcours Aalandenloop ontvangt certificaat

| 24-05-2018

Het parcours van de Aanlandenloop is onlangs door de Atletiekunie officieel gecertificeerd. Het Zwolse hardloopevenement wordt vrijdag voor de vijfde keer gehouden en de deelnemers lopen dan strikt 5 of 10 kilometer. “Geen twintig meter verder of twintig meter minder. Door het certificaat klopt de afstand precies”, weet Paul van Tellingen namens de organisatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Aalandenloop wordt vrijdag voor de vijfde keer georganiseerd, een jubileumeditie dus. Groots uitgepakt wordt er echter niet, ook omdat het financieel niet haalbaar is. “Het inschrijfgeld is laag en dat willen we graag zo houden. Op die manier houden we het toegankelijk en dat is de bedoeling. Alle deelnemers krijgen wel een klein aandenken, waarmee we ons jubileum vieren. Verder worden er geen extra dingen georganiseerd”, vertelt Van Tellingen, die om en nabij de 900 inschrijvingen binnen heeft. Er kunnen maximaal 1.200 lopers meedoen. “Vierhonderd aan de kidsrun, vierhonderd aan de 5 kilometer en vierhonderd aan de 10 kilometer. Er kunnen er dus nog wat bij.”

De Aalandenloop start vrijdag om 18.00 uur met de kidsrun, die gaat over verschillende afstanden. Kinderen van 6 tot en met 8 jaar lopen 1 kilometer, kinderen van 10 tot en met 12 jaar lopen 2 kilometer. Een uur later start de 5 kilometer, weer een uur later is het de beurt aan de deelnemers van de 10 kilometer. Eén zekerheidje lijkt de organisatie binnen te hebben: mooi weer. “Ja, dat lijkt goed te worden en dan is het al snel geslaagd. We moeten alleen hopen dat het niet gaat onweren”, zegt Van Tellingen, die amper favorieten durft aan te geven. “Dat is lastig. Natuurlijk heb je de snelle BB-lopers, die zijn er wel. En Arjen Sanderse van PEC 1910. Die is voor mij favoriet op de 10 kilometer.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De organisatie legt donderdag en vrijdag de laatste hand aan de voorbereidingen, om er weer een mooi evenement van te maken. “De Aalandenloop is een begrip aan het worden en dat is mooi. Wij zijn tevreden als iedereen blij over de streep komt en je na afloop de adrenaline in De Bolder kan voelen. Dat geeft ons dan weer de kick om volgend jaar ‘gewoon’ door te gaan”, aldus Van Tellingen.

PEC 1910, Hardlopen, Aalanden, Aalandenloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws