Paratriatlon beste G-sport initiatief 2014

| 31-01-2015

De paratriatlon, onderdeel van de Triathlon Zwolle, is zaterdagavond verkozen tot het beste Zwolse G-sport initiatief van 2014. De organisatoren van het evenement ontvingen de Laurus-sportprijs, nadat het in de verkiezing afrekende met het jeugdrolstoelbasketbal van Be Quick ‘28 en de Winnerstoernooien van WRZV De Boog.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het organisatieteam van de paratriatlon ontving zaterdag uit handen van Robert Agelink van de Calo-opleiding van Hogeschool Windesheim de bijbehorende trofee en was daar maar wat trots op. De winnaars spraken het aanwezige publiek met mooie woorden toe. “Dit voelt hartstikke leuk. Het is voor ons een aanmoedigingsprijs, zodat er wellicht meer deelnemers komen. Over twee jaar hebben we dan misschien wel een Nederlands kampioenschap in Zwolle.”

Eén van de onderdelen tijdens de Triathlon Zwolle was afgelopen jaar de paratriatlon. Deze triatlon voor gehandicapte sporters was in 2013 een experiment van de organisatie, maar kreeg - mede door de goede samenwerking met De Vogellanden - een vervolg. Maar liefst zes teams stonden er in september 2014 aan de start. En daarnaast nog een individuele deelnemer, die alle onderdelen - zwemmen, fietsen/handbiken en hardlopen/wheelen - voor zijn rekening nam. In totaal zorgden negentien jongeren van het Hengeveld College (onderdeel van onderwijscentrum De Twijn) voor een bonte stoet para-atleten. En elk team haalde de finish.

© Annet van Raalten
Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, G-sporten, Triatlon, Triathlon Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws