Paralympics ten einde voor Last en Schrijver

| 06-09-2012

Gerben Last en Tonnie Heijnen zijn er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van het landentoernooi op de Paralympische Spelen. De speler van Tafeltennis Zwolle en zijn landgenoot Tonnie Heijnen verloren donderdagavond met 0-3 van China. “Ik denk dat ik maar loempia’s ga eten vanavond. Helemaal weggeslagen”, reageert Gerben Last na afloop via Twitter.

Grootmacht China gaf geen enkele game prijs. Bondscoach Lumen Dekker: “Er was geen kruid tegen gewassen. Gerben had in twee games kansen op gamewinst, maar verder moeten we realistisch zijn: we kwamen er niet aan te pas.” Bronzen medaillewinnaar Gerben Last, uitkomend in klasse 9, verloor de openingspartij van Ma Lin, de Paralympisch kampioen in klasse 9. Vervolgens verloor Tonnie Heijnen en later ook Gerben Last van Ge Yang, de winnaar van het zilver in de klasse 10. Last en Heijnen wonnen in Athene 2004 goud in het landentoernooi in de klasse 9, maar op de Spelen in Londen zijn de klassen gecombineerd. Dat maakt het voor Tonnie en Gerben erg lastig. Als de klassen niet samengevoegd waren, dan hadden de jongens een hele goed kans op een medaille gehad.”

Ook de Zwolse Wendy Schrijver en gouden medaillewinnares Kelly van Zon, beiden uitkomend in klasse 7, waren niet blij met de beslissing om de klassen 6 tot en met 10 samen te voegen. Beide speelsters wonnen woensdagavond weliswaar van een speelster uit een hogere klasse, maar waren niet opgewassen tegen Bruna Alexandre, uitkomend in klasse 10. De dames verloren in de eerste ronde met 2-3 van Brazilië.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, Paralympische Spelen, Wendy Schrijver

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws