Ozan Arslan gaat in 2013 voor wereldtitel

| 11-01-2013

Karateka Ozan Arslan is voor het tweede jaar rij genomineerd voor de titel ‘Sportman van het jaar’ in Zwolle. Verloor de pas 19-jarige Zwollenaar vorig jaar de strijd van schaatser Ronald Mulder, neemt hij het dit jaar op tegen Michel Mulder en PEC Zwolle-speler Arne Slot. “Het zou leuk zijn als ik de prijs win, maar mijn concurrenten zijn vorig jaar ook echt goed bezig geweest. Ik verwacht er niet teveel van”, zegt de karateka.

De jonge karateka werd dankzij zijn tweede plaats op het EK tot 21 jaar, zijn prestatie met Nederland op het WK en zijn vijfde plaats op de Dutch Open genomineerd voor de prijs. “Het was een heel goed jaar voor mij. Ik begon het jaar goed met een zilveren medaille op het EK in februari. Daarna behaalde ik bij de senioren een vijfde plaats op de Dutch Open en werd ik in november met het landenteam vijfde op het WK in Parijs”, zegt Arslan, die niet verwacht dat hij vrijdag 1 februari op het SportGala Zwolle een prijs in de wacht sleept. “Mijn concurrenten hebben het ook goed gedaan afgelopen jaar. Michel Mulder is wereldkampioen geworden en Arne Slot werd kampioen met FC Zwolle. Dat ik voor het tweede jaar achter elkaar genomineerd ben, is al een hele eer.”

Arslan denkt dat ook de bekendheid van zijn sport hem parten speelt. “Schaatsen en voetbal krijgen toch meer aandacht in de media. Karate is veel minder bekend. Ik verwacht dat zoiets best invloed gaat hebben op de uitslag, maar dat maakt niet uit. Dit is al super.” Ondanks een goed jaar baalt de Zwollenaar wel van de prestatie op het WK in november. “We waren daar dichtbij een bronzen medaille. Als we iets anders hadden gevochten, waren we derde geworden. Uiteindelijk verloren we van Iran, maar dat was echt niet nodig geweest”, zegt Arslan, die de tweede plaats op het EK noemt als het hoogtepunt van zijn sportjaar. “Dat was een hele goede prestatie en een lekker begin van het jaar.”

In 2013 ligt de focus voor de Zwolse karateka op het EK in Turkije en de WK voor junioren in Spanje. “Ik ga op beide toernooien voor het hoogst haalbare: de titel. In februari is het EK, daar ben ik nu al voor in training. Het WK voor junioren is in november van dit jaar, dat is mijn laatste wedstrijd bij de junioren. Ik kan daar zeker hoge ogen gooien en ga er dan ook voor om mijn tijd bij de junioren met een wereldkampioenschap af te sluiten.”

Karate, Budo Stichting Boot, Ozan Arslan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws