Overwerk voor Mous: ‘Ik had het druk ja’

| 11-08-2019

Als iemand het zondag druk had in Stadion Galgenwaard, dan was het PEC Zwolle-doelman Xavier Mous wel. De goalie moest vooral in de eerste helft continu aan de bak en deed dat met verve. “Frustrerend dat het dan kort na rust zo misgaat”, stelt de hoofdpersoon na de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de voorbereiding ging de strijd om de plaats onder de lat tussen Michael Zetterer en Xavier Mous. Vertrouwde namen als Mickey van der Hart en Diederik Boer verdwenen en dus moesten die vacante posities worden ingevuld. Mous werd overgenomen van SC Cambuur, maar kreeg in Zetterer een aardige concurrent. Toch kreeg hij de voorkeur en tegen Utrecht werd maar weer duidelijk waarom. Mous verrichte de ene na de andere redding, vooral in de eerste helft. “Ik had het druk ja”, gniffelt Mous. “Daar kun je zeker van genieten, het is lekker als je de pot dicht kan houden. Natuurlijk was het niet goed wat er voor me gebeurde, maar je doet waar je voor bent: ballen tegenhouden.”

Het lukte echter niet om de pot dicht te houden, want binnen vijf minuten na rust had FC Utrecht de zaken gekeerd. “Het was een goede aanval van Utrecht hoor, maar ik denk ook dat wij niet goed staan. Op zich komen we de afspraken na, maar de uitvoering is nog lang niet altijd goed. Dat moet echt beter”, stelt Mous, die hoopt dat zijn ploeg ook aanvallend beter voor de dag kan komen. “Vorige week kregen we het doelpunt in de schoot geworpen en nu hebben we wat spaarzame kansen gecreëerd. Het is ontzettend balen.”

Stegeman positiever dan vorige week
Waar trainer John Stegeman vorige week nog ontstemd was over de prestaties van zijn ploeg, klonk er ditmaal een ander verhaal. “We zijn op dit moment nog niet competitief genoeg, maar toch hebben we gepoogd om te voetballen. FC Utrecht greep ons alleen vanaf de eerste minuut bij de strot en was vooral aan de linkerkant dominant. Toch ben ik positiever dan vorige week. Hopelijk worden we beter van het spelen tegen deze tegenstanders. Ik ben er zeker van dat we uiteindelijk punten gaan pakken.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman, Xavier Mous

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws