Overwerk Van Polen: ‘Soms sloeg het door’

| 05-05-2017

Bram van Polen had het als aanvoerder van PEC Zwolle drukker dan ooit. Vorige week, in competitieloze dagen, moest hij aan de bak om de neuzen dezelfde kant op te houden. De druk zit op de ketel en dat zorgde voor flinke irritaties. “Het sloeg soms even door, maar deze week zijn we echt goed doorgekomen. Vooral de dinsdagtraining was van hoog niveau”, stelt de captain, die zondag met zijn ploeg het thuisduel met SC Heerenveen speelt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Die thuiswedstrijd is van immens belang. Ja, PEC Zwolle heeft alles nog in eigen hand. En van paniek moet ook zeker geen sprake zijn. Maar het is wel zo dat alle alarmbellen lang en breed moeten loeien. Want als PEC in de laatste twee wedstrijden geen punten pakt, dan kan het maar zo zijn dat de club alsnog de nacompetitie in moet. Zondag is een uitgelezen kans om dit hele verhaal naar het rijk der fabelen te verplaatsen, als in het MAC3Park Stadion SC Heerenveen wacht. “Ik vind het normaal eigenlijk wel lekker, die druk en spanning”, zegt Van Polen. “Al had ik natuurlijk gehoopt op andere spanning en druk, dat is zeker waar. Zondag moeten we met drie punten van het veld stappen en daar heb ik alle vertrouwen in. Zeker die dinsdagtraining heeft voor een goed gevoel gezorgd.”

De aanvoerder heeft niet het gevoel dat hij een week rust heeft gehad. Want juist in die vrije week stond het Zwolse kamp even op ontploffen. Van Polen sliep er slecht van. “Er leefden irritaties. Als aanvoerder ben je dan de hele tijd brandjes aan het blussen, want het is zaak dat we nog even bij elkaar blijven. Ik sliep niet goed, je ziet het vertrouwen in zo’n week steeds verder afnemen. Terwijl we met z’n allen dat ene doel moeten bereiken”, vertelt Van Polen, die inmiddels weer vol goede moed is. De groep herstelde zich en lijkt klaar voor het duel met SC Heerenveen. De lach is terug op het trainingsveld, zelfs bij de gepasseerde Queensy Menig. Hij lijkt zondag niet te starten, waardoor Youness Mokhtar terugkeert in de basiself. Trainer Jans kiest vooral voor spelers die willen. Geef hem in dit stadium eens ongelijk.

Van Polen gaat er vanuit dat Zwolle zondag rond een uurtje of 16.30 uur opgelucht adem kan halen. Hij kijkt niet naar Sparta of NEC. Drie punten tegen Heerenveen, dat moet het worden. “In die week hoorde je ook telkens dat gelul over de programma’s van Sparta en NEC voorbij komen. Ik ben daar helemaal niet mee bezig, want wij staan nog steeds vier punten voor. Als we zelf winnen, is er niets aan de hand. Daar moeten we voor gaan. PEC Zwolle is zondag zeker van lijfsbehoud”, zegt de aanvoerder gedecideerd. PEC Zwolle en SC Heerenveen beginnen zondagmiddag om 14.30 uur aan hun duel. Scheidsrechter is Bas Nijhuis.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Bouy, Marcellis, Warmerdam; Holla, Marinus, Thomas; Ehizibue, Mokhtar, Brock-Madsen

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws