Overtuigende overwinning Borre de Gier

| 10-01-2011

Op overtuigende wijze heeft BB-loper Borre de Gier zaterdag de 10 kilometer van de Midwinterloop in Vaassen (categorie 40+) op zijn naam geschreven. In een zeer goed opgebouwde race met een snelle tweede helft finishte hij na 39 minuten en 23 seconden, waarmee hij tien tellen verwijderd bleef van zijn beste tijd van vorig jaar.

Naast Borre waren er meer Zwollenaren actief in Vaassen. Bij de mannen liep middenafstandsloper Falco Olivier (BB-lopers) naar een keurige derde plaats in 35.58. Met deze tijd verbeterde hij zijn persoonlijk record van half december met vier tellen. PEC-atleet Wilco Steenwijk eindigde met 37.14 knap als vijfde. BB-loper Peter Gils liep in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar naar een persoonlijk record op de 10 kilometer van 41.39. Hiermee scherpte Peter zijn beste tijd aan met veertig tellen. Clubgenoot IJsbrand Reijneveld liep een solide race en finishte na exact 46 minuten. Tot slot liep Wilco Voulon op de 5 kilometer in Vaassen naar een persoonlijk record en finishte na 21 minuten en 50 seconden. Wilco verbeterde zijn beste tijd van vorig jaar met een halve minuut.

De BB-lopers Henry Visscher, Peter Ligthart en Maarten Vos liepen zaterdag mee in de 9,8 kilometer lange cross van Zwartsluis. Op het bochtige crossparcours en de nodige blubber finishte Henry op een vijfde plaats na 38.30. Peter finishte een minuut later als zesde en Maarten passeerde na 42 minuten en 30 seconden de finish. Tot slot liep BB-loper Reinier Reijneveld zondag tien minuten van zijn pr af op de Halve van Egmond. Reinier deed 1 uur, 43 minuten en 19 seconden over de halve marathon.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Falco Olivier, Peter Gils, Borre de Gier, IJsbrand Reijneveld, Reinier Reijneveld

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws