Organisatie ThorRun mikt op duurzaamheid

| 23-01-2020

De organisatie van de ThorRun streeft er elk jaar naar om de survivalrun duurzamer te maken. Bij de uitverkochte editie van zondag 9 februari focust THOR Zwolle zich vooral op de polyester shirts van de deelnemers. “We hebben al heel veel ideeën om de ecologische voetafdruk van het evenement te verminderen en proberen elk jaar stappen te maken”, vertelt Peter Bloemink van THOR Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de survivalrunwereld zijn de polyester shirts van de survivalaars veelbesproken. Bijna alle organisaties schaffen elk jaar weer nieuwe shirts aan voor de deelnemers. “Ook bij ons gaan er ruim duizend shirts per jaar doorheen. Dat is een enorme bult plastic. En om die bult te verkleinen hebben wij besloten om zoveel mogelijk shirts te recyclen”, zegt Bloemink, die aangeeft dat bij de finish speciale bakken komen te staan voor de shirts. “De shirts kunnen dus na de wedstrijd in de bakken worden gedeponeerd en vervolgens gaan deze shirts naar een fabriek in Frankrijk, waar ze worden gerecycled.”

De circa 1.100 survivalaars, die zondag 9 februari aan de start verschijnen van de ThorRun, weten dus wat hen te doen staat na het volbrengen van de run. De start van de ThorRun is wederom op het terrein van THOR Zwolle. Het parcours van in totaal 9 kilometer loopt verder door Sportpark Marslanden en langs De Nooterhof, om uiteindelijk in Park De Wezenlanden uit te komen. Daarna keren de deelnemers terug naar de thuisbasis van THOR Zwolle, waar de finishlijn wordt getrokken. Al met al liggen er tijdens de ThorRun zo’n 55 hindernissen op de route.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het parcours is erg compact en daardoor goed te volgen voor toeschouwers. Langs het parcours staan voor de toeschouwers ook wegwijsbordjes voor de beste fietsroute”, stelt Peter Bloemink, die tot slot aangeeft dat er tijdens de ThorRun ook een wedstrijd voor de Nederlandse competitie van de Survivalrun Bond Nederland op het programma staat. “Het betreft een wedstrijd in de categorie korte survivalrun.”

Survival, THOR Zwolle, ThorRun

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws