Organisatie Swolsebostocht 'bijna gereed'

| 28-10-2014

De organisatie van de Rabo Swolsebostocht is bijna klaar voor de tweede editie van dit jaar. In februari was de eerste editie een groot succes en de organisatoren gaan ook ditmaal voor een geslaagde dag. Herman Oolman, één van de commissieleden, hoopt op 15 november op een kleine duizend deelnemers. “De tocht is in november altijd iets populairder, vandaar.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een commissie van Toerclub Swolland is al even druk met alle voorbereidingen. Het regelen van de nodige vergunningen, het optrommelen van veel vrijwilligers en uiteraard het uitzetten van de routes. Voordat het blik aan mountainbikers de bossen in kan, is men al druk zat. “Er komt wel het één en ander bij kijken ja. Op dit moment worden de laatste mensen op de juiste plaats gezet, want zo moeten bijvoorbeeld alle verkeersregelaars een nieuw certificaat halen. Maar het gaat de goede kant op, we zijn bijna gereed”, vertelt Oolman. Anderhalve week voor de start van de tocht is er een laatste briefing en dan moeten alle puntjes op de spreekwoordelijke i staan. “Maar dat komt vast helemaal goed.”

Toerclub Swolland maakt zaterdag 15 november weer gebruik van de accommodatie van voetbalvereniging WZC Wapenveld. Daar kunnen de deelnemers zich inschrijven, omkleden en na afloop verfrissen. “We maken al jaren gebruik van die mogelijkheden, want het is een ideale plek. Het ligt aan de rand van het bos, dus de fietsers kunnen direct de paden op”, zegt Oolman. Ook ditmaal kunnen de deelnemers kiezen uit de 30, 45 of 60 kilometer. Laatstgenoemde afstand staat pas sinds vorig jaar op het programma, maar geldt als een regelrecht succes. “Onder mountainbikers worden de langere afstanden steeds populairder en dat zie je ook bij ons. Daarom is de zestig kilometer een welkome aanvulling.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De belangstellenden kunnen zich over tweeënhalve week inschrijven bij WZC, waar Swolland de beschikking heeft over een speciale ruimte. NTFU-leden hoeven alleen hun pasje te laten scannen, niet-leden moeten een eenmalig formulier invullen. Oolman roemt het parcours en hoopt daarom dat er veel fietsers naar Wapenveld komen. “In vergelijking met vorig jaar hebben we de routes weer iets aangepast, zodat het voor iedereen uitdagend en behapbaar blijft. Tevens gaan we amper over asfalt, dat moet de mountainbikers ook aanspreken. Als daarbij het weer ook meezit, dan verwachten we veel deelnemers. Al is dat in november altijd wel dik in orde”, sluit de organisator af.

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Fietsen, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws