Organisatie Hanze Trophy blijft vernieuwen

| 23-03-2016

Het organiseren van de internationale Hanze Trophy is voor voetbalvereniging SVI zo'n beetje gesneden koek. Komend paasweekend wordt het internationale jeugdtoernooi al voor de veertiende keer georganiseerd en daardoor is alles ondertussen bekend. Toch heeft de organisatie wel besloten om hier en daar te vernieuwen. “Zo huldigen we na afloop van het toernooi alle teams. Iedereen is hier een winnaar”, zegt organisator Sebastiaan Landman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is aankomend weekend weer een drukte van jewelste op sportpark De Siggels. Op de voetbalvelden van SVI komen liefst 52 jeugdploegen in actie, die samen goed zijn voor 750 à 850 deelnemers. Inclusief begeleiders loopt er dan zo duizend man op De Siggels. En ook nog eens van verschillende nationaliteiten, want de ploegen komen uit Denemarken, België, Frankrijk en Duitsland. Alles moet dan ook in orde zijn als de teams in Zwolle aankomen. “Dat is belangrijk, dat iedereen weet waar hij aan toe is”, roept Landman. “We werken bijvoorbeeld met een centrale tijdswaarneming, omdat we aan de maximale capaciteit zitten. Dat moet bij iedereen goed duidelijk zijn. Niet dat iemand zich ineens afvraagt wat er aan de hand is.”

De tijdswaarneming is één van de kleine veranderingen die SVI rond het toernooi heeft doorgevoerd. Ook is de openingsceremonie iets strakker aangepakt en worden na afloop van het toernooi alle teams gehuldigd. “Dan heeft iedereen zijn moment of fame. Eerst huldigen we gewoon alle winnaars en daarna krijgt iedere deelnemer een medaille. Ook krijgen alle teams dan de mogelijkheid om op het podium een foto te maken”, zegt Landman, die ook veel waarde hecht aan de UEFA-leus ‘say no to racism’. Vooral de voetballertjes van SVI spelen daar een rol in. “Tijdens de openingsceremonie gaan zij zich tussen de gasten begeven. Hopelijk zorgt dat voor een beetje verbroedering.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het toernooi start op zaterdagochtend en duurt tot het einde van de zondagmiddag. Als iedereen met een prettig gevoel terugkijkt op het paasweekend, dan is de organisatie tevreden. Landman in ieder geval wel. ‘Ja hoor, dat is zeker het belangrijkste. Op dit moment ligt er nog enorm veel werk, maar dat is altijd zo. Als wij tijdens het toernooi niets om handen hebben, dan is het goed.” Voor meer informatie over het toernooi zie www.hanzetrophy.nl.

Voetbal, SVI, Hanze Trophy, Sportpark De Siggels

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws