Oranje Zwart zeker van kampioenschap

| 07-02-2015

De korfballers van Oranje Zwart hebben zich zaterdag verzekerd van de zaaltitel in de tweede klasse. Op bezoek bij Midlandia beleefde de Zwolse ploeg een droomstart. Het nam in korte tijd een 0-4 voorsprong en gaf die ruime voorsprong niet meer uit handen. Door de overwinning zijn de Zwollenaren, met nog twee speelronden op het programma, al niet meer te achterhalen.

Het was sinds vorige week niet meer de vraag of Oranje Zwart kampioen zou worden, maar meer wanneer dat ging gebeuren. Door verliezende concurrenten kon de formatie van trainer Bart Aafjes zaterdag de titel al binnenhalen, want uit bij Midlandia volstond een zege voor het o zo gewenste kampioenschap. Binnen de kortste keren stond Oranje Zwart met 0-4 voor en daarmee was de wedstrijd al vrijwel beslist. Voor rust herstelde de thuisploeg zich nog wel en kwam terug tot op één punt, maar in de tweede helft behield Oranje Zwart de voorsprong. Via 6-8 werd het 6-12 en met een 13-19 eindstand verzekerde de Zwolse ploeg zich van de zaaltitel.

Door het behaalde kampioenschap komt Oranje Zwart volgend zaalseizoen uit in de eerste klasse, de competitie waarin stadsgenoot Sparta op dit moment titelkandidaat nummer één is. Die ploeg kwam zaterdag tegen De Parabool tot een 24-20 overwinning en hield daarmee haar twee punten voorsprong intact. De competitie gaat nog over twee wedstrijden, waarin de Spartanen het opnemen tegen Ritola en Sparta Zevenhuizen.

Korfbal, Sparta, Oranje Zwart

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws