Oranje Zwart presenteert jubileumboek

| 26-11-2015

Korfbalvereniging Oranje Zwart presenteert aankomende zaterdag, wanneer het 100-jarig jubileum van de club wordt gevierd, het jubileumboek ‘100 jaar Oranje Zwart, een korfbalclub van en voor iedereen’. “Het boek beschrijf de club in al haar facetten en schetst een beeld van een gezellige vereniging waar ieder individu zich snel thuis voelt”, zo luidt het bericht van de club.

Oranje Zwart is met haar honderd jaar één van de oudste korfbalclubs van het land. Met 250 leden en een vlaggenschip in de landelijke eerste klasse is de club nog altijd springlevend, ook na de recente verhuizing naar sportpark De Marslanden. Door veel eigen werkzaamheid is een mooie accommodatie gerealiseerd, bestaande uit onder andere drie kunstgrasvelden. “Die ambitie en dadendrang is kenmerkend voor Oranje Zwart”, meldt de club. Het jubileumboek beschrijft de historie van de Zwolse korfbalvereniging, maar ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de sportieve successen van de club.

Eindredacteur Toon Kannekens kon voor de verhalen en opmaak een beroep doen op de sportjournalisten Piet Bakker, Harry Bouwhuis, Herman Nijman en Marco Overbeek. Daarnaast waren er ook veel vrijwilligers van Oranje Zwart actief. Het eerste exemplaar wordt zaterdag door voorzitster Linda de Leeuw uitgereikt aan wethouder René de Heer, die aanwezig is op de receptie. Deze receptie is het startsein van een jubileumjaar vol festiviteiten, die in 2016 wordt afgesloten met een reünie voor alle leden en oud-leden.

Korfbal, Oranje Zwart, Wethouder René de Heer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws