Oranje Zwart moet titel laten aan Ritola

| 09-03-2014

De korfballers van Oranje Zwart zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om kampioen te worden. In het beslissende onderlinge duel met concurrent Ritola kwam de Zwolse ploeg geen moment in de wedstrijd, waardoor het met 9-12 verloor. Teleurstelling bij Oranje Zwart, de titel naar Ritola. “Het heeft er geen moment ingezeten”, stelt trainer Bart Aafjes. “Dat is een pijnlijke en jammerlijke constatering.”

Het had zo mooi kunnen zijn. Op de laatste speelronde, in eigen huis, de koploper van de titel houden. Om er vervolgens zelf mee aan de haal te gaan. Een mooie gedachte, maar het werd zaterdagavond geen realiteit. Binnen de kortste keren keek Oranje Zwart tegen een 1-5 achterstand aan, een klap die de formatie niet meer te boven kwam. “Het werd eerst nog wel 1-1, maar vervolgens liep Ritola uit naar een verschil van vier. Daar hebben we vervolgens de hele wedstrijd tegen moeten vechten. Zonder succes”, zegt Aafjes, die zijn ploeg amper in het eigen spel zag komen. “Ritola speelde een vertragend spelletje, waar wij niet op konden anticiperen. Misschien was het de spanning, misschien kunnen we daar als ploeg niet mee overweg. Ik weet het niet.”

Oranje Zwart verloor het treffen uiteindelijk met 9-12, waardoor de ploeg van Aafjes het moet doen met een tweede plaats. “Op de momenten dat we wel snel en dynamisch konden spelen, maakten we ook punten. Daardoor kwamen we nog wat terug, maar op basis van deze wedstrijd hebben we het niet verdiend. Een gemiste kans”, weet Aafjes, die spreekt van een teleurstelling. “Ja, natuurlijk. Ritola mistte twee belangrijke heren en ik dacht dat we daar van konden profiteren. Dat bleek helaas niet zo te zijn, waardoor we het moeten doen met een tweede plaats. Maar dat levert niets op, dus volgend jaar spelen we gewoon weer tweede klasse.”

Korfbal, Oranje Zwart, Bart Aafjes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws