‘Oranje Zwart kampioen is bijna verplicht’

| 27-03-2018

Oranje Zwart ruilde de afgelopen weken de zaal in voor het veld. De zaalcompetitie verliep teleurstellend, met degradatie uit de tweede klasse tot gevolg, maar op het veld is alles anders. De Zwollenaren vechten om het kampioenschap in de derde klasse en zitten in een zetel. “Het doel is om kampioen te worden. Dat is bijna een verplichting”, vindt trainer Aldrik Rijks.

© Jan Burgman Fotografie

De zaal en het veld waren voor Oranje Zwart een verschil van één niveau. In de zaal speelde de Zwolse formatie in de tweede klasse en daarin kwam het niet verder dan een rol in de marge. Er werd een mager aantal punten bij elkaar gespeeld en uiteindelijk was het niet voldoende voor lijfsbehoud. De aftocht naar de derde klasse werd geblazen en daardoor is de afdaling van de club compleet. Zowel op het veld als in de competitie speelt de club nu in de derde klasse. “We hadden misschien wel wat punten meer kunnen halen, maar dan was het nog de vraag of het genoeg was geweest. Ik had ons wel wat hoger ingeschat, maar we hebben onszelf echt tekort gedaan”, weet Rijks.

Het grootste probleem is, als we de trainer mogen geloven, het scoren. Oranje Zwart speelde in de zaalcompetitie iedere wedstrijd kansen bij elkaar, maar effectief was de ploeg allerminst. “De dames scoren gemiddeld drie keer per wedstrijd, maar de heren blijven eigenlijk een beetje achter. We hebben twee heren die prima kunnen rebounden, maar we missen echte spitsen”, vertelt Rijks, die dat probleem ook op het veld constateerde. De afgelopen weken bereidde de ploeg zich voor op het restant van de veldcompetitie. “We speelden oefenwedstrijden tegen eerste- en tweedeklassers en iedere keer bleef het scoren achterwege. De spirit is er, nu gaan scoren.”

Het devies is dus duidelijk, want er moeten vooral meer punten worden gemaakt. Op trainingen wordt er uitgebreid aandacht aan besteed en uiteindelijk moet dat resulteren in het kampioenschap. Want dat is waar de Zwolse derdeklasser op het veld voor gaat: de titel. Oranje Zwart heeft vooral concurrentie van HKC, de ploeg die slechts één punt achterstand heeft. “We hebben nog wel een blessure, dus er komt een vervanger bij het eerste. Dat is een aanpassing die we moeten doen, maar verder niet. Op naar meer goals”, lacht Rijks, die zaterdag met zijn ploeg thuis speelt tegen Ons Clubje. Aanvang: 15.30 uur.

Korfbal, Oranje Zwart, Aldrik Rijks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws