Oranje Zwart in bezit van drie matchpoints

| 03-02-2015

De korfballers van Oranje Zwart zitten na afgelopen weekend in een zetel. In de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse won het zelf met 19-11 van Huizen, terwijl de concurrentie punten liet liggen. Het zorgt er voor dat de Zwollenaren drie wedstrijden de tijd hebben om het kampioenschap over de streep te trekken. “Dit mag uiteraard niet meer misgaan”, weet trainer Bart Aafjes.

© Annet van Raalten

Oude tijden moeten herleven, dat is het doel. In de jaren negentig speelde Oranje Zwart lange tijd in de overgangsklasse, waarna het ook nog even uitkwam in de eerste klasse. Uiteindelijk gleed de club af naar de derde klasse, maar inmiddels speelt het al twee jaar in de tweede klasse. Dit seizoen lijkt de ploeg echter afscheid te nemen van deze competitie, want drie wedstrijden voor het einde hebben de korfballers de titel met anderhalve hand beet. Op bezoek bij laagvlieger Midlandia volstaat zondag een zege. “Kampioenspotjes zijn altijd lastig, want er zit toch wat spanning op. Al hebben we drie wedstrijden de tijd, dus wellicht valt dat mee. Als we zelf goed spelen, dan kan het eigenlijk niet fout lopen. Maar het moet nog wel even gebeuren”, vertelt Aafjes.

Binnen de club is de aanstaande titel onderwerp van gesprek. Er werd zelfs gesproken over een supportersbus, maar door dat plan moest noodgedwongen een streep. De overige teams spelen tegelijkertijd ook gewoon een wedstrijd, waardoor de animo voor een bus niet voldoende bleek. “Daar heb je mee te maken en dat is niet anders. Maar de mensen hebben het er wel over. Ik verwacht zondag niet heel veel publiek, maar uiteraard komen er wel wat mensen die kant op”, zegt trainer Aafjes, die zijn ploeg eerder dit zaalseizoen al met 22-18 zag winnen van Midlandia.

Uiteindelijk komt die titel er wel. Of het nou zondag of een week later wordt, eigenlijk kan het niet meer mis. Het volgende zaalseizoen speelt Oranje Zwolle zodoende in de eerste klasse, een broodnodige stap. “Voor de selectie, maar ook voor de club. Zowel de eerste als de tweede selectie speelt voor de titel, dus een stap hoger is gewenst. Daarnaast is het ook goed voor de club, want je trekt de leden daardoor mee”, aldus Aafjes. Toch blijft de focus van de oefenmeester allereerst gericht op het behalen van de titel. “Een promotie zou een mooie stap zijn, maar dat moet nog wel even gebeuren. Laten we dat eerst maar doen.”

Korfbal, Oranje Zwart, Bart Aafjes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws