‘Oranje Zwart hoort in de tweede klasse’

| 15-09-2017

Oranje Zwart beleefde een bijzonder lastig vorig jaar. In de zaalcompetitie lukte het om in de tweede klasse te blijven, maar op het veld degradeerde de hoofdmacht naar de derde klasse. Er werd vervolgens afscheid genomen van trainer Albert Kuijsten, die vervangen werd door clubman Aldrik Rijks. Hij hoopt op een snelle terugkeer naar de tweede klasse.

© Jan Burgman Fotografie

Aldrik, hoofdtrainer van Oranje Zwart. Lag dat in de lijn der verwachting?
“In het verleden had ik die ambitie wel en nu kwam het zo uit. Oranje Zwart is normaal georiënteerd op iemand van buitenaf, bijvoorbeeld van DOS ’46. Die was nu niet voor handen, denk ik. Ik heb uiteindelijk zelf gesolliciteerd en ben er heel blij mee. Voor mij is het oké. Ik was speler van Oranje Zwart, jeugdtrainer, vrijwilliger en bestuurslid. Nu ben ik hoofdtrainer.”

Bevalt het?
“Ik vind het heel erg leuk. De groep is leuk bezig, we trainen goed, al kan het nog wel scherper. Maar er is veel verbetering mogelijk en dat vind ik hartstikke mooi. Ik heb bijvoorbeeld het samenspel aangepakt en dat gaat al een stuk beter. Daarin moeten we wel meer discipline houden en daarnaast moeten we beter omgaan met druk. De aankomende periode krijgen we betere tegenstanders, dus dan moeten we daar stappen in kunnen maken.”

Jullie zijn gestart met drie punten uit twee wedstrijden. Ben je daar tevreden over?
“Ik had er eigenlijk vier verwacht, maar dat is niet anders. Het gaat ook om de groei die de ploeg laat zien en dat komt goed. Uiteindelijk willen we op het veld promoveren en in de zaal is lijfsbehoud de doelstelling. Ik vind dat Oranje Zwart thuishoort in de tweede klasse en dus is die doelstelling reëel. Qua selectie zijn we een heer kwijtgeraakt en zijn we aangevuld door jeugdspelers en spelers uit andere teams. Het ziet er goed uit.”

Voor de komende weken, wat is het belangrijkste?
“Zoals ik al zei, het omgaan met druk. Maar we moeten ook groeien in het krijgen van controle, waardoor ook het vertrouwen groeit. En veel scoren. Dat hebben we in de eerste wedstrijd niet goed gedaan, terwijl de kansen er wel waren. Maar uiteindelijk willen we vooral punten pakken.”

Korfbal, Oranje Zwart, Aldrik Rijks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws