Oranje Zwart heeft titel volledig in vizier

| 16-12-2014

De korfballers van Oranje Zwart kunnen het o,zo gewenste kampioenschap al bijna ruiken. In de tweede klasse zijn de Zwollenaren voorlopig oppermachtig, want na zes wedstrijden heeft de ploeg nog altijd volle kaart. Zaterdag wacht de topper tegen nummer twee Juventa/GoedeOrde. “Bij winst hebben we sowieso een voorsprong van vijf punten. Dat zou een mooie stap zijn”, roept trainer Bart Aafjes.

© Annet van Raalten

De verwachting was een titel, de hoop was een titel, de doelstelling was een titel. Oranje Zwart wou voor het huidige seizoen maar één ding en dat was promoveren. Inmiddels lijkt die gedachte terecht, want de formatie van trainer Aafjes is in de tweede klasse oppermachtig. Mocht er aanstaande zaterdag worden gewonnen van Juventa, dan heeft de Zwolse ploeg in de eerste seizoenshelft alle competitiegenoten verslagen. Het doelsaldo is eveneens imposant: +32. “Qua resultaten en stand op de ranglijst zijn we natuurlijk hartstikke tevreden. We kunnen wel beter, want af en toe maken we in het veld nog verkeerde keuzes. Maar het doelsaldo geeft de krachtsverhoudingen goed weer”, analyseert Aafjes.

Het huidige kalenderjaar is wat dat betreft prima verlopen. Op het veld doet men mee om het kampioenschap en in de zaal werd die lijn prima doorgetrokken. Mocht Oranje Zwart promoveren, dan is Aafjes er nog niet zeker van wat zijn ploeg in de eerste klasse kan betekenen. “Ik denk dat we in het linkerrijtje kunnen eindigen, maar dan moet alles wel goed gaan en kloppend blijven. Er zit nog voldoende rek in om naar dat niveau toe te groeien. Dat is een feit.” Zaterdag sluit de formatie 2014 af met een uitwedstrijd tegen concurrent Juventa en dat staat te boek als een lastige ontmoeting. “Dat wordt niet makkelijk, dus we moeten deze week nog even scherp blijven. Cruciaal is het niet, maar we kunnen wel prima zaken doen. Laten we daar voor zorgen.”

Korfbal, Oranje Zwart, Bart Aafjes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws