Oranje Zwart bijna gezien: ‘Altijd voor gaan’

| 10-02-2016

De korfballers van Oranje Zwart staan op de rand van de afgrond. In de eerste klasse zaal wacht de ploeg al elf wedstrijden op een overwinning en daardoor lijkt degradatie een kwestie van tijd. Interim-trainer Henco Pullen noemt dat geen ramp. “Het zou heel erg jammer zijn, maar het is wel waar Oranje Zwart op dit moment hoort. Zo realistisch moeten we zijn.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is in alles een zaalcompetitie om snel te vergeten. Een overwinning blijft al elf wedstrijden uit en daardoor staat Oranje Zwart roemloos onderaan. Daarbij kwam ook nog eens een noodgedwongen trainerswissel, want sinds de jaarwisseling staat oud-speler Henco Pullen voor de groep. Michiel Bilstra, die op interim-basis weer de opgestapte Bart Aafjes verving, kampt met de ziekte van Pfeiffer en is daardoor niet in staat om als trainer te functioneren. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus, maar hier is geen winnaar tegen opgewassen. “Het heeft vast en zeker tijd gekost, want het is natuurlijk niet ideaal”, geeft Pullen toe. Toch stapte hij er ook weer niet in blanco in, aangezien hij de voorgaande seizoenen zelf deel uit maakte van de ploeg. “Ik kende een groot deel van de ploeg al ja. En ik had al wat wedstrijden gezien.”

Onder de vleugels van Pullen kwam er alleen geen verandering in de prestaties. Driemaal werd er gespeeld, driemaal verloren. De tweede interim-trainer van dit seizoen wijt het onder andere aan een gebrek aan kwaliteit. “Dat is een harde conclusie, maar ook realistisch. Want als je met nul punten onderaan staat, dan ligt dat niet alleen aan bepaalde omstandigheden”, weet Pullen. De handdoek gooien gaat hem wel te ver. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is het voor Oranje Zwart nog altijd mogelijk om degradatie te ontlopen. Wel moet er dan drie keer worden gewonnen, om zo de zes punten achterstand op concurrent MIA goed te maken. En juist MIA is komende zaterdag de tegenstander.

“Als je het realistisch bekijkt, dan hebben we niet heel veel kans. Statistisch gezien hebben we zeker nog wel een kans en dan vind ik dat je er voor moet gaan. Het moet niet zo zijn dat de spelers achteraf vinden dat er meer in zat. Zaterdag moeten we winnen, dan blijven we in leven”, sluit een hoopvolle Pullen af.

Korfbal, Oranje Zwart, Michiel Bilstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws