Oranje wint volleybalspektakel in Zwolle

| 12-09-2013

Het Nederlands volleybalteam heeft woensdagavond de eerste (in een reeks van drie) vriendschappelijke oefeninterland tegen Frankrijk met 3-2 gewonnen. In het Landstede Sportcentrum in Zwolle gingen de eerste twee sets naar de Fransen, maar uiteindelijk trokken de lange mannen van bondscoach Edwin Benne toch aan het langste eind.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Benne begon de wedstrijd met zijn inmiddels vertrouwde basis: Nimir Abdelaziz, Niels Klapwijk, Jeroen Rauwerdink, Jelte Maan, Wytze Kooistra, Thomas Koelewijn en Gijs Jorna. “We hadden moeite ons ritme te pakken te krijgen, we zijn vermoeid terug gekeerd uit Polen. Passend stonden we behoorlijk onder druk en ook onze service liet te wensen over”, verklaart de Nederlandse bondscoach de moeizame start van zijn team. “We werkten keihard, maar het lukte die eerste twee sets niet.” Frankrijk won de eerste set met 25-18 en was in de tweede set met 25-20 te sterk voor Nederland.

Thijs ter Horst kwam in de loop van de tweede set binnen de lijnen voor Jelte Maan. Met Ter Horst in het veld lukte het Oranje in de derde set Frankrijk steeds voor te blijven, waarna de eerste setwinst werd binnen gesleept (25-23). In de vierde doorgang deed Nederland het wederom net iets beter dan Frankrijk (25-23). Een bloedstollend spannend vijfde bedrijf volgde, waarbij Nederland op 23-21 een einde maakte aan het spektakel in Zwolle. “We zoeken deze drie duels vooral de rust en ritme in ons spel, alles wat we doen staat in het teken van volgende week”, stelt Benne.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De drie duels tegen Frankrijk zijn de laatste krachtmeting van de Oranje volleybalmannen voor het EK dat vrijdag 20 september in Denemarken begint. Donderdagavond staan de teams weer tegenover elkaar in het Arcus Sportcentrum in Wijchen, vrijdagavond host de IISPA in Almelo de laatste interland.

Volleybal, Oranje, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws