Oranje-militairen starten EK met remise

| 13-10-2010

Nederland is het Europees kampioenschap voetbal voor militairen begonnen met een remise. De ploeg van coach Jacob Ensing speelde woensdagmiddag op het hoofdveld van Berkum met 1-1 gelijk tegen de militairen uit Ierland.

Ierland begon goed aan het duel en leek een makkelijke middag te krijgen in Zwolle, maar de Ieren maakten het zichzelf moeilijk. Binnen vijf minuten hadden de groenhemden met 0-2 voor moeten staan. Gelukkig voor Oranje wist Ierland de grote kansen echter niet te verzilveren. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Nederland iets verder van het eigen doel af. In de tweede helft gingen de Ieren opnieuw op jacht naar een treffer en kwamen dankzij een terechte strafschop op een verdiende voorsprong: 0-1.

Oranje probeerde vervolgens wel wat terug te doen, maar was niet in staat om goede aanvallen op te zetten. Toch gaf het thuisland zich niet gewonnen en knokte zich in het laatste kwartier terug in de wedstrijd. Tot grote schrik van de Ieren slaagden de Nederlanders er zelfs in om op gelijke hoogte te komen: 1-1. En niet veel later leek het ook nog 2-1 voor Nederland te worden, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal weer terug in het veld.

VV Berkum, Voetbal, Oranje, Nederlands elftal, Sportpark De Vegtlust, Militair EK voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws