Opvallende prestaties Brettschneiderloop

| 29-04-2012

In een aangename temperatuur en met weinig wind hebben zondagmiddag een paar honderd hardlopers meegelopen met de Geert Brettschneiderloop van PEC 1910. Een opvallende prestatie leverde John van der Wansem uit Etten-Leur. De oud-toploper klokte een tijd van 54:28 minuten en liep naar de winst op de vijftien kilometer bij de heren. “In mijn leeftijdsklasse van 60+ heb ik een goede prestatie neergezet. Ik kreeg echter de laatste ronde kramp, waardoor ik mijn tempo moest laten zakken en niet goed kon doortrekken. Mijn richttijd is 52:14 minuten, daar staat het Nederlands record voor de heren 60+ op”, aldus Van der Wansem.

De Zwollenaren waren zelf ook goed vertegenwoordigd. BB-loper Dick van Os gooide de handen omhoog na de finishlijn en pakte de winst op de vijf kilometer in een PR van 18:59 minuten. “Als de afstand klopt, dan heb ik voor het eerst onder de negentien minuten gelopen. Maar Eric Kloosterziel kwam na de finish al naar me toe met de mededeling dat het parcours wel eens 140 meter te kort kan zijn. Ondanks dat ik het op de helft zwaar kreeg, ben ik zeer tevreden”, aldus Van Os. De tweede plaats ging naar Sander Kloosterziel in een tijd van 19:04 minuten. Een prestatie die het vermelden waard is, omdat Kloosterziel nog maar 13 jaar oud is. Op de tien kilometer finishte Zwollenaar Roel-Jan Heeringa in 36:17. Plaatsen twee en drie waren er voor Wilco Steenwijk en Jeroen de Haan, die in een tijd van respectievelijk 38:34 en 39:28 minuten finishten.

Bij de vrouwen liep Marlien van Beek naar een eerste plek op de vijftien kilometer. De partner van Van der Wansem zette een knappe tijd van 1:01:57 uur neer. Op de vijf kilometer pakte Marieke Brinkhuis uit Raalte in een tijd van 21:14 minuten de winst. Linda Eektimmerman werd tweede op de tien kilometer voor vrouwen in 44:22 minuten en haalde daarbij twee seconden van haar persoonlijk beste tijd ooit af. “Yes, een PR”, was dan ook de eerste reactie van de Zwolse na het passeren van de finishlijn.

Hardlopen, BB-lopers, Eric Kloosterziel, Linda Eektimmerman, Dick van Os, Roel-Jan Heeringa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws