Oppermachtig IFC Zwolle grijpt ook de beker

| 12-04-2019

De zaalvoetballers van IFC Zwolle hebben na het kampioenschap ook de districtsbeker in de wacht gesleept. De Zwolse ploeg was vrijdag in de finale met 3-0 te sterk voor ASVD, waardoor ‘de dubbel’ kon worden gevierd. “De beker gewonnen en dat had ook met dubbele cijfers gekund”, lacht Yassine Assa van IFC Zwolle.

De Zwolse zaalvoetballers bemachtigden enkele weken geleden al de titel in de topklasse en hadden daarna nog één belangrijk doel: de bekerfinale. In Almelo trof IFC het lager spelende ASVD uit Dronten en het niveauverschil werd al snel duidelijk. “We kregen eerst nog twee counters om de oren, maar die werden onschadelijk gemaakt door onze keeper. Daarna werden we steeds beter en kregen we meer kansen. Uiteindelijk maakte Jesse Betaze de 1-0 en daardoor werden we alleen maar beter”, stelt Assa. De 2-0 kwam daarna van Dani Lohman, terwijl IFC kans op kans liet liggen om de buit voor rust al binnen te halen.

Zo bleef het nog enigszins spannend, maar diezelfde Lohman hielp de spanning om zeep. Hij tekende in de tweede helft voor de 3-0, waardoor IFC het feestje al rustig kon voorbereiden. “We hadden meer kunnen scoren, maar de paal, lat, een speler die de bal van de lijn haalde, het wilde allemaal niet lukken. Heel vervelend, maar uiteindelijk was het wel een mooi feestje”, weet Assa, die ook blij was met de support in Almelo. “Er was een bus vol uit Zwolle gekomen en daarnaast waren er nog meer bekenden aanwezig. Een hele leuke happening en een mooi feestje. We gaan niet naar de stad, vieren het op onze eigen manier. En dat komt goed, haha.”

Voetbal, Yassine Assa, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws