Opnieuw Zwem4daagse in Openluchtbad

| 13-06-2013

Swol 1894 en de Vereniging Openluchtbad organiseren van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni weer de Zwolse Zwem4Daagse. Vijf avonden lang kunnen de deelnemers kiezen tussen 250 of 500 meter per avond, waarbij ze zelf mogen bepalen op welke avond er niet wordt gezwommen. “Maar als er mensen zijn die vijf avonden willen zwemmen, dan mag dat natuurlijk ook”, laat de organisatie weten.

Per dag worden er door de deelnemers 250 meter (5 baantjes) of 500 meter (10 baantjes) gezwommen. “Deze baantjes zwemmen de deelnemers in ons 50-meterbad, iedereen die in het bezit is van een A-diploma kan meedoen. Naast het zwemmen is er voor de zwemmers na elke avond een traktatie en na vier avonden wacht er uiteraard de gebruikelijke medaille als aandenken”, zegt de organisatie, die benadrukt dat de Zwem4daagse niet georganiseerd kan worden dankzij de inzet van vele vrijwilligers. “Ieder jaar helpt een vaste groep mee met de totstandkoming van de Zwem4daagse. Zo zitten er vrijwilligers bij het bad om toezicht te houden, maar ook zijn er helpende handen om limonade te schenken en cadeautjes uit te delen. Dit hoort bij de formule van het Openluchtbad.”

Dagelijks wordt er gestart tussen 16.00 en 18.30 uur, waarbij er niet alleen wordt gezwommen, maar er ook vele andere activiteiten plaatsvinden. “Zo is er een kleurplaatwedstrijd, is er op dinsdag een duikinstructeur aanwezig en komt op woensdag de reddingsbrigade een demonstratie geven.” Leden van het Openluchtbad en Swol 1894 kunnen zich op 22 of 23 juni tussen 14.00 en 16.00 uur inschrijven bij het zwembad, niet-leden doen dit op 24 of 25 juni, op dezelfde tijden en eveneens bij het zwembad.

Swol 1894, Zwemmen, Zwem4Daagse, Openluchtzwembad

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws