Opnieuw zilveren plak voor Michel Mulder

| 22-03-2015

Michel Mulder heeft zondag in Erfurt het wereldbekerseizoen afgesloten met - opnieuw - een zilveren medaille op de 500 meter. De Olympisch kampioen op deze afstand reed in de slotrit een tijd van 35,10. De Canadees Laurent Dubreuil eindigde in precies dezelfde tijd. Het goud was voor de Rus Roeslan Moerasjov, die als enige onder de 35 seconden bleef (34,97). Mulder pakte zaterdag ook al zilver met een tijd van 34,94.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het Russische sprintkanon Pavel Koelizjnikov stelde zaterdag al de eindzege veilig in de wereldklassementen van de 500 en 1.000 meter. Ook verzekerde de wereldkampioen sprint zich vroegtijdig van de eerste plaats in de Grand World Cup. Hij ging zondag daarom niet meer van start, mede door een onwillige schouder. Mulder mocht na de afmelding van zijn grote rivaal zondag hopen op zijn eerste en enige wereldbekerzege dit seizoen, maar moest deze keer aan Moerasjov in plaats van Koelizjnikov voorrang verlenen.

Jan Smeekens reed met 35,28 de zevende tijd. Daarmee verbeterde de Nederlands kampioen op deze afstand zich nog wel na zijn teleurstellende optreden op zaterdag (vijftiende in 35,58). Gerben Jorritsma kon niet opnieuw voor een verrassing zorgen (tiende in 35,48). De 21-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo behaalde zaterdag op de 500 meter met brons in 35,25 zijn eerste wereldbekermedaille. Pim Schipper moest na een verre van vlekkeloze race zondag genoegen nemen met de twaalfde tijd (35,68).

Schaatsen, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws