Opnieuw zilver voor Maureen Rots op NK

| 20-09-2010

Net als vorig jaar heeft B-junior Maureen Rots zilver veroverd op de NK Meerkamp. Met een totaal van 5.004 punten schroefde de atlete van PEC in Gemert haar eigen clubrecord op met bijna honderd punten. Ook op de individuele onderdelen 100 meter horden (14.86 seconden) en speerwerpen (33.62 meter) gingen haar records er aan.

Een slecht seizoen kreeg zo op de valreep een verrassende wending. “Leuk gepresteerd, de eerste goede wedstrijd van het jaar! Ik ben ook erg blij dat het hoogspringen weer een beetje ging”, jubelde Maureen na afloop. De lat bleef liggen op 1.71 meter, een beste seizoensprestatie. Na de eerste dag leek zich een spannende strijd aan te dienen om zilver en brons. Niets bleek echter minder waar. Ellis Gielen moest het veld ruimen met een gebroken middenvoetsbeentje en Winne Vos liet dure punten liggen bij het verspringen. Toch stond er voor de 800 meter nog wel iets op het spel.

“Voor de 5.000 punten moest ik een tijd van 2.27 lopen. Daar ging ik voor en dat lukte net!” Op de vraag welke van de twee medailles zwaarder weegt, moest Maureen het antwoord schuldig blijven. “Eigenlijk kwamen ze allebei even onverwacht.”

Bij de C-junioren eindigde Inge de Wolf op de ondankbare vierde plaats. Zij kwam slechts 47 punten te kort voor het podium. Zowel overall (4.310) als op de 80 meter horden (12.12 seconden) verpulverde ze haar eigen clubrecord. Voor een derde record kwam ze met een vertesprong van 5.43 meter één centimeter te kort. C-junior David Kater speelde in Gemert geen rol van betekenis. Wel had hij een geweldige speerworp van 56.42 meter. Goed voor een nieuw clubrecord.

Atletiek, PEC 1910, Maureen Rots, Inge de Wolf, David Kater

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws