Opnieuw verlies voor basketbalsters ZAC

| 19-12-2011

De basketbalsters van ZAC hebben afgelopen zaterdag opnieuw niet weten te winnen. In Zwolle speelden de dames tegen de basketbalsters van Twente Buzzards, die de heenwedstrijd ruim wisten te winnen. En afgelopen zaterdag ging Twente Buzzards er opnieuw met de overwinning vandoor. Slecht rebounden in de verdediging leverde de Tukkers in de laatste minuut de winnende treffer op: 49-51.

In het eerste kwart leek de wedstrijd dezelfde kant op te gaan als eerder dit jaar in Hengelo. “In het eerste kwart was het team absoluut niet scherp. Verdedigend hadden we niets in te brengen, elke rebound was voor de Buzzards”, zegt trainer Jan Verhoeff. Na het eerste kwart keken de Zwollenaren dan ook al tegen een 8-18 achterstand aan. In het tweede kwart kwam ZAC helemaal terug in de wedstrijd. Een driepunter van Annamarie Altay was het startsein voor een offensief, waarna ZAC uiteindelijk zelfs op voorsprong kwam. Een laat punt zorgde uiteindelijk voor een gelijke ruststand van 23-23.

Na de rust begonnen de Zwolse vrouwen weer niet goed. Aanvallend werd er veel balverlies geleden, waardoor de Tukkers een voorsprong namen. Die voorsprong liep op tot zeven punten, waarna het initiatief naar ZAC ging. Na het derde kwart was de stand uiteindelijk 34-36. In het laatste kwart leken de dames van ZAC de overwinning alsnog te grijpen. Twee minuten voor het einde leidde de ploeg met 49-46, maar uiteindelijk wist de Hengelose tegenstander in de slotfase toch nog de overwinning te grijpen. Trainer Jan Verhoeff wijt na afloop de nederlaag aan matig verdedigen. “We laten ons in de slotfase verdedigend compleet weg rebounden en de kaas van het brood eten. Net als vorige week verliezen we door onze eigen domme schuld en daardoor staan we nu troosteloos in de middenmoot. Naar boven kijken hoeven wij voorlopig niet meer.”

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws