Opnieuw sportief evenement in wijk Dieze

| 02-05-2011

SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland organiseren samen met de jongeren en buurtbewoners van Dieze op zondag 15 mei wederom een sportief wijkevenement voor jong en oud. In navolging van de succesvolle Streetchallenge vorig jaar, met de 60 meter sprint, sterkste man/vrouw en allerlei andere sportactiviteiten, is er nu Street Moves. Hetzelfde evenement alleen dan met een andere naam.

Het sportieve evenement heeft plaats aan de Beukenstraat en de Eikenstraat, voor het Wonderwoud. Het begint om 13.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Speciaal voor Street Moves wordt er een beachveld in de wijk aangelegd, waarop onder meer beachvoetbal en beachvoetbal gespeeld kan worden. Verder wordt er ook weer gestreden om de titels sterkste man en sterkste vrouw. Wie kan de winnaars van vorig jaar, Janus en Marie, verslaan op de volgende onderdelen: rodeostier, bandengooien, snelheidsfietsen en doelschieten.

Voor kleine kinderen is er een speciale kinderhoek, waarvoor een sportief programma is samengesteld. Ook kan men genieten van heerlijke gezonde hapjes. De buurtbewoners zijn al druk met de voorbereidingen. In de gezondheidshoek zal tevens een terras met muziek komen, waar iedereen rustig kan genieten van alle activiteiten. Het dansteam van Dance Inc verzorgt een optreden en een workshop. De jongens van Xower ontfermen zich de gehele dag over de muziek. En Peter Vader, stadionspeaker van FC Zwolle, praat het geheel weer aan elkaar.

Dit wijkevenement is een activiteit van de sportbuurtclub Club2Move. Club2Move is een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn, GGD IJsselland, Gezonde Stad Zwolle en de bewoners van Dieze en de Indische Buurt, waar zondag 3 juli het sportieve evenement wordt gehouden.

Club2Move, SportService Zwolle, Travers, Zwolle Gezonde Stad, GGD IJsselland, Street Moves

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws