Opnieuw podiumplek voor heren TV Triade

| 29-05-2017

De heren van triatlonvereniging Triade hebben zondag wederom een podiumplaats in de wacht gesleept. De eerste wedstrijd in de tweede divisie Noord werd al gewonnen en ditmaal volgde er in de Almere Duin Triathlon een derde plaats. De dames van Triade toonden verbetering. Zij komen uit in de eerste divisie en eindigden zes plaatsen hoger dan in hun openingswedstrijd; als dertiende.

Namens Triade vormden Tim Hezemans, Han Peter Lucas, Frank Eggink en Arend-Han van de Hoek zondag het team. Op de sprintafstand (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) kwam Hezemans als eerste uit het water en ook na het fietsen lag de Zwollenaar op kop. Tijdens het lopen werd Hezemans echter voorbij gelopen door Matthijs K├╝nzel, waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Han Peter Lucas sloot de wedstrijd af als nummer drie, terwijl Frank Egging 43ste werd. Arend-Jan van de Hoek finishte kort daarachter als 46ste. Deze prestaties waren samen goed voor een derde plek in de teamcompetitie.

Ook de dames leverden een prima prestatie af. De eerste wedstrijd werd als negentiende afgesloten en in Almere kwam het team als dertiende over de meet. Rolien Duiven werd 42ste, Anke Meulendijks 44ste. Olga Appelo kwam tot een 52ste positie en Kimberly Kok sloot de wedstrijd af als nummer 63. De volgende wedstrijd voor het herenteam is op 24 juni in Zeewolde, dan staat de Olympische afstand op het programma. De dames moeten op 1 juli aan de bak in Stiens en leggen dan diezelfde afstand af.

Triatlon, Triade

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws